Angajatorii europeni oferă 286 de locuri de muncă pentru români / Majoritatea sunt disponibile în agricultură

locuri de munca, agricultura, europa, anofm Sursa foto: Pexels / Markus Spiske

Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 286 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează, marţi, Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM), transmite Agerpres.

Cele mai multe joburi disponibile sunt în Finlanda – 80 de posturi pentru muncitor necalificat în agricultură (culegător de fructe şi legume, maşinist CNC) şi Spania – 66 de posturi tot pentru lucrător în agricultură (cules fructe roşii, şofer autocamion, inginer specializat în domeniul feroviar).

În Germania sunt puse la dispoziţie 32 de posturi (sudor, fizioterapeut, tehnician electronist, tehnician în mecatronică auto/carosier auto, lucrător în producţie – procesare produse din carne, tehnician service, mecatronist), în Letonia – 30 de posturi (sudor); Malta – 25 de posturi (şofer taxi, bucătar), în Danemarca – 21 de posturi (proiectant inginer mecanic, sudor), în Belgia – 14 posturi (tehnician reţele de telecomunicaţii, macaragiu, electrician iluminat stradal, electrician tensiune medie, muncitor necalificat în agricultură) în Suedia – 10 posturi (măcelar), în Austria – 5 posturi (tehnician producţie) şi în Norvegia – 3 posturi (bucătar, supraveghetor fermă).

„Contractele de muncă pot avea durată determinată, de 1 – 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente. Pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicită experienţă şi/sau calificare în domeniu, precum şi cunoştinţe de bază/bune de limbă a statului respectiv sau de limbă engleză”, se arată în comunicatul AMOFM.

Sursa foto: Pexels / Markus Spiske

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *