Alimentul cu cel mai mare impact asupra sistemului imunitar, dezvăluit de un dietetician

aliment, imunitate, ardei gras rosu Sursa foto: Pixabay/congerdesign

Alimentul numărul 1 care stimulează imunitatea este ardeiul gras roșu, potrivit editorului de nutriție de la publicația Today.com, Natalie Rizzo, care este și dietetician autorizat.

Mulți oameni cred că vitamina C este singurul nutrient care contează pentru sănătatea imunitară, dar cercetările arată că mulți nutrienți joacă un rol, cum ar fi vitamina A, vitamina D, vitaminele B, zincul și probioticele. Consumul unei diete echilibrate, care include o varietate de alimente sănătoase, este cea mai bună modalitate de a primi toți acești nutrienți.

Dar un aliment care este extrem de bogat în vitamina C și care are, de asemenea, vitamina A și vitaminele B este ardeiul roșu.

O jumătate de bol de ardei roșu conține aproximativ 100 de miligrame de vitamina C (111% din doza zilnică necesară), 117 micrograme de vitamina A (13%) și o serie de vitamine B.

În plus, ardeiul roșu este un aliment ușor de consumat crud sau gătit.

Alte alimente care susțin sistemul imunitar:

  • Portocalele
  • Afinele
  • Roșiile
  • Somonul sălbatic
  • Ciocolata neagră
  • Broccoli
  • Spanacul
  • Merele
  • Semințele de cânepă
  • Ciupercile
  • Iaurtul grecesc
  • Ouăle
  • Uleiul de măsline extravirgin
  • Usturoiul

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *