Adam Levine promovează ardeii grași: Cred că sunt „cel mai bun lucru” pe care îl poți mânca în fiecare zi / Ce spune un dietetician?

adam levine, fructe, legume, ardei grasi Sursa foto: captură din video (YouTube/Men's Health)

Cântărețul trupei Maroon 5, Adam Levine, iubește fructele și legumele, dar are o preferință aparte pentru ardeii grași. Un dietetician a explicat pentru publicația VegNews care sunt beneficiile acestora.

Levine a făcut recent pentru Men’s Health un tur al uriașului său frigider de tip walk-in și a vorbit despre dragostea sa pentru fructe și legume, în special mere (pe care le mănâncă înainte de a urca pe scenă), fructe de pădure (pe care le consumă dimineața) și ardei gras. „Cred că acesta este cel mai bun lucru pe care îl poți pune în corpul tău în fiecare zi”, a spus el, vorbind despre ardei.
Ardeii grași sunt într-adevăr plini de nutrienți, potrivit lui Kiran Campbell, dietetician de la Kiran Campbell Nutrition.

Consumul zilnic de ardei gras în combinație cu alte alimente sănătoase este cu siguranță bun pentru sănătatea oamenilor. „Sunt bogați în nutrienți esențiali, inclusiv potasiu, vitamina C, vitamina A și betacaroten”, spune Campbell. De asemenea, ardeii conțin fibre, fenoli și antioxidanți.

Ea a explicat că acești antioxidanți – care sunt prezenți în multe fructe și legume, nu doar în ardeii grași – pot proteja împotriva daunelor oxidative periculoase pentru celulele noastre, ceea ce ar putea ajuta la prevenirea dezvoltării anumitor boli, inclusiv „cancerul, bolile de inimă, diabetul, Alzheimer și Parkinson”.

Este sigur, și benefic, pentru majoritatea oamenilor să mănânce ardei gras în fiecare zi. De fapt, Campbell spune că este o „practică minunată de promovare a sănătății” să îi mănânci în mod regulat. Cu toate acestea, cei cu boli de rinichi ar trebui să fie atenți la conținutul lor ridicat de potasiu. „În rest, ardeii grași de toate culorile sunt o opțiune excelentă pentru a lua o gustare crudă și oferă puține calorii cu o abundență de nutrienți pentru a menține sănătatea și pentru a proteja potențial împotriva bolilor cronice”, confirmă ea.

Citește și: Jennifer Garner spune că această rețetă simplă, cu doar 2 ingrediente, „îți va face viața mai bună”

Sursa foto: captură din video (YouTube/Men's Health)

Comentarii

  1. Din ciclul ce trebuie sa mancam in fiecare zi dupa analizele nutritioniste de inalta clasa ale vedetelor…nu spune cat…cam 1 kg per zi?
    P.S. Exista vreun nutrionist roman care este in stare sa construiasca o dieta – nu de slabit, de trait – cu produse care se gasesc in Romania, hai poate in Europa si corespunzatoare sezonului?! Eu cred ca ar fi un proiect interesant pentru G4Food.ro decat articole copy-paste de la persoane / vedete care au mai mult vacanta decat scoala la activ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *