ABC în bucătarie: Cum faci cea mai bună cremă pentru prăjituri/ Este ideală pentru orice tort, tartă sau cupcake

Ioana Costescu 29 decembrie 0 comentarii 8452 vizualizări
crema de tort Foto: Pexels

Cremele pentru tort sunt de cele mai multe ori cu foarte mult unt, pentru a-și păstra forma. Vă sfătuiesc să optați mai degrabă pentru acest tip de cremă, pe bază de cremă de patiserie, pentru un gust rafinat și mult mai ușor.

Ingrediente:

6 gălbenușuri

200 de gr de zahăr

65 de gr de făină

500 de ml de lapte gras

o păstaie de vanilie sau esență

În plus avem nevoie de 250 de gr de unt.

Prepararea cremei de vanilie:

Se separă ouăle. Se pun gălbenușurile cu zahărul, se amestecă puțin, apoi se pune și făina. Laptele se încălzește, fără a fierbe, împreună cu vanilia (vezi aici cum se curăță semințele de vanilie) și se adaugă, treptat, peste pasta rezultată anterior, amestecând cu un tel.

Se fierbe totul la foc foarte mic, amestecând permanent, până când crema s-a închegat și nu mai are gust de făină.

Se pune chiar deasupra cremei, lipită, o folie de prospețime, astfel crema nu va face o crustă inestetică. Se lasă la răcit complet.

Cu această cremă putem umple eclere, tarte, gogoși, etc. Dacă dorim să aibă gust de ciocolată, adăugăm în făină o lingură de praf de cacao 100%. Pentru un gust de cafea, punem o linguriță de ness. Dacă vrem să o colorăm adăugăm câteva picături de vopsea alimentară.

Oricând dorim putem bate cu mixerul această cremă de vanilie pentru a o face mai pufoasă. Crema nu își va schimba proprietățile atât timp cât nu înlocuiți făina cu amidon.

Prepararea cremei de unt:

Atunci când dorim să avem o cremă mai tare, care să nu se deformeze sub greutatea blatului, adăugăm în cremă, înainte de a se răci, unt la temperatura camerei. Odată băgat tortul în frigider, crema se va întări, dar va avea un gust fin, fără a lăsa în gură senzația de multă grăsime.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *