Această cină simplă cu somon la cuptor se prepară cu doar câteva ingrediente, fără efort, dar cu maximum de gust. Fileurile fragede de somon se coc împreună cu bok choy crocant și absorb glazura savuroasă de miso în timpul coacerii. Toate aromele delicioase se scurg peste orezul brun, care devine baza perfectă pentru această masă fără bătăi de cap, promite eatingwell.com.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente
- 2 linguri de ulei neutru (de exemplu, de rapiță sau avocado), împărțite
- 2 linguri de miso alb
- 1 lingură de sos de soia cu conținut redus de sare
- 4 fileuri de somon (aproximativ 140 g fiecare)
- ¼ linguriță sare kosher
- 450 g bok choy mic (tăiat în jumătate pe lungime)
- 2 căni de orez brun fiert fierbinte
Mod de preparare
- Tapetează o tavă mare cu margini înalte cu folie de aluminiu și așază-o pe grătarul din mijloc al cuptorului. Preîncălzește cuptorul la 220°C.
- Într-un bol mic, amestecă 1 lingură de ulei, 2 linguri de miso și 1 lingură de sos de soia.
- Așază cele 4 fileuri de somon, cu pielea în jos, în centrul tăvii preîncălzite. Unge fileurile cu jumătate din amestecul de miso (aproximativ 2 linguri). Păstrează restul de glazură pentru mai târziu.
- Într-un bol mare, amestecă bok choy cu 1 lingură de ulei și ¼ linguriță de sare. Așază-l în tavă, cu partea tăiată în jos, în jurul fileurilor de somon.
- Coace totul până când tijele de bok choy devin fragede – aproximativ 8-10 minute.
- Întoarce bok choy pe cealaltă parte. Unge-l cu restul de glazură de miso și pune din nou tava la cuptor.
- Continuă coacerea până când somonul se desface ușor cu furculița, iar frunzele de bok choy capătă o tentă ușor rumenită – aproximativ 5 minute.
- Împarte cele 2 căni de orez brun în 4 farfurii. Așază deasupra somonul și bok choy-ul.