Un tip special de paste, realizat cu un amestec particular de ingrediente, par să fie capabile să reducă colesterolul non-HDL, așa-zisul colesterol „rău”, dar și să limiteze tulburările metabolice induse de utilizarea medicamentelor psihiatrice sau de factori genetici, anunță agenția Ansa.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Aceste paste au fost testată într-un studiu clinic care a implicat 300 de persoane, realizat de Universitatea „Aldo Moro” din Bari și publicat în revista European Psychiatry. Rezultatele cercetării au arătat că în sângele participanților care au consumat timp de trei luni pastele experimentale s-a înregistrat o scădere semnificativă a colesterolului rău.
Cercetarea a integrat și o componentă experimentală in vitro pe celule hepatice, demonstrând că extractul din amestecul folosit pentru fabricarea pastelor a fost capabil să reducă numărul și dimensiunea picăturilor lipidice acumulate în aceste celule ca urmare a expunerii la anumite medicamente psihiatrice.
Pastele au fost dezvoltate în urma colaborării dintre Universitatea din Bari, compania Molino Casillo și compania din domeniul informaticii Consis din Bari, cu sprijinul financiar al Ministerului Dezvoltării Economice din Italia, în cadrul unui amplu proiect numit SINMA (Sindrome Metabolica Blockchain Agrifood).