Castell Son Claret este unul dintre cele mai exclusive hoteluri din Insulele Baleare (Spania). Aici luxul, natura și gastronomia merg mână în mână pentru a oferi o adevărată experiență senzorială.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Un castel în inima naturii
Situat în inima lanțului muntos Sierra de Tramontana, acest castel istoric din secolul al XIX-lea este bijuteria unei proprietăți de 132 de hectare aflate la marginea localității Es Capdellà. Un drum impresionant, străjuit de palmieri, își întâmpină oaspeții, conducându-i într-un cadru natural unde 43 de suite de lux – unele cu piscină privată sau situate chiar în interiorul castelului – sunt distribuite cu grijă pentru a păstra farmecul acestei vechi reședințe nobiliare, relatează ABC.
Grădini, ulei de măsline și produse locale
Grădinile și livada sunt prezente în fiecare detaliu: de la cocktailurile rafinate servite în bar, la tratamentele Spa, și până la uleiul de măsline produs cu măsline din plantație – adesea oferit ca aperitiv împreună cu pâine proaspăt coaptă în restaurantul Olivera, unul dintre spațiile gastronomice ale hotelului.
Fidel moștenirii sale agricole, hotelul onorează tradițiile locale. Produsele locale și de proximitate joacă un rol esențial – până și articolele de toaletă din băile și camerele hotelului sunt realizate de o marcă ce folosește plante dintr-o proprietate vecină și ambalează produsele în sticle reciclate din bar.
Cocktailuri și gastronomie locală
Castell Bar este prima oprire pentru oaspeți – un spațiu elegant și primitor, unde barmanii oferă băuturi inspirate din grădinile domeniului, cu lichioruri și ingrediente locale.
Restaurantul Olivera, cu o terasă splendidă în aer liber, celebrează bucătăria mediteraneană cu ingrediente proaspete, pâine făcută în casă și ulei de măsline din producție proprie – garantând o experiență autentică mallorquină.
Experiențe pentru toți
Pentru a completa sejurul, hotelul propune diverse activități, între care degustări private de vinuri din Mallorca.
Sa Clastra – steaua Michelin a castelului
Perfect integrat în peisaj, Castell Son Claret găzduiește și restaurantul Sa Clastra, distins în 2023 cu o stea Michelin. Aici, oaspeții pot descoperi meniul de degustare „Vânt și memorie” (195 €), creat de chef-ul Jordi Cantó – parte din noua generație de bucătari, artiști și scriitori din Mallorca.

Acest meniu este inspirat de influența celor opt vânturi care adie în atmosfera insulei – Tramuntana, Gregal, Llevant, Xaloc, Migjorn, Llebeig, Ponent și Mestral – și include și un al nouălea vânt simbolic, Embat, o briză marină care adaugă prospețime și caracter unic preparatelor.

Întreaga locație este un angajament pentru lux, autenticitate și integrare în natură.