Restaurantul Maido din Lima câștigă marele premiu în cea mai exclusivistă competiție HoReCa, „World’s 50 Best Restaurant”. Ediția din acest an a fost organizată la Torino, în Italia

restaurantul-maido-din-lima-castiga-marele-premiu-worlds-50-best-restaurant-la-torino foto: theworlds50best.com

Restaurantul Maido din Lima a fost desemnat cel mai bun din lume în prestigiosul clasament „The World’s 50 Best Restaurants”, competiția de top din domeniul industriei HoReCa de top, considerate un fel de premii Oscar ale acestei industrii, desfășurată în acest an la Torino, în Italia. Totodată, cinci restaurante italiene s-au clasat în top 50 la nivel mondial, anunță agenția de știri Ansa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Chef Mitsuharu „Micha” Tsumura, fondatorul restaurantului Maido din cartierul Miraflores din Lima, capitala din Peru, este considerat cel mai cunoscut personaj din domeniul gastronomiei în țara sa natală. Iar să ajungi pe locul întâi în clasamentul anual „World’s 50 Best Restaurants”, întocmit de revista britanică Restaurant pe baza voturilor a sute de chefi, proprietari de restaurant, critici și pasionați de gastronomie din întreaga lume, este o realizare remarcabilă, fiind primul restaurant peruan care intră în această competiție.

Maido, o poveste de succes peruano-japoneză, scrisă de cunoscutul chef Micha Tsumura

Născut la Lima în 1981, într-o familie de origine japoneză, Micha a crescut influențat de ambele culturi,  care aveau să-i definească stilul culinar: tradițiile familiale și influențele urbane ale capitalei peruane. După ce a studiat arta culinară și managementul în SUA, a plecat în Japonia, unde a lucrat în restaurante tradiționale din Osaka, precum Seto Sushi și Imo to Daikon, specializat în bucătăria izakaya (un fel de taverne japoneze).

La revenirea în Peru, după o experiență la Hotelul Sheraton, unde a elaborat mai departe ideea de a combina gastronomia peruană cu cea japoneză, a deschis, în 2009 restaurantul Maido, la vârsta de doar 28 de ani. Numele restaurantului, care în japoneză înseamnă „mulțumim că ați venit mereu”, a devenit un simbol global al bucătăriei Nikkei – fuziunea gastronomică ce îmbină ingrediente peruane cu tehnici japoneze.

Unul dintre preparatele din meniul Maido. Foto: theworlds50best.com

„Bucătăria Nikkei nu este o modă trecătoare, ci o formă de a înțelege amestecul rasial ca pe o forță creativă. Dacă astăzi suntem pe culmi, este pentru că alții, înaintea noastră, au semănat, au migrat, au rezistat și au visat. Le datorăm totul”, declara Micha într-un interviu acordat publicației Perú21.

În discursul său de acceptare a distincției, chef Micha și-a exprimat convingerea că „ospitalitatea poate face lucruri uimitoare: poate transforma vise în realitate, poate rezolva majoritatea problemelor pe care credem că nu pot fi rezolvate.”

Cine a mai urcat pe podium

Challengerul a fost reprezentat de Asador Etxebarri din Atxondo, Spania, care a ocupat locul al doilea, în timp ce poziția a treia a fost adjudecate de Quintonil, din Ciudad de Mexico.

Organizatorii italieni s-au declarat mulțumiți de pozițiile ocupate: Lido 84 din Gardone Riviera (Brescia) pe locul 16, Reale de la Castel di Sangro (l’Aquila) pe poziția nr. 18,  pe locul 31 Le Calandre di Rubano (Padova), pe locul 32/o Piazza Duomo di Alba (Cuneo), iar pe poziția 43 Uliassi din Senigallia (Ancona).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *