Dacă pentru mic dejun și prânz cam știm cu toții ce să mâncăm, cumva la cină nu prea știm ce să alegem.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Cina este un moment delicat în zi pentru că poate fi confundată de multe ori cu o masă de confort, cu o masă balsam a tuturor neplăcerilor de peste zi. E foarte greu să te abții să mănânci mult seara sau extrem de caloric după o zi proastă la serviciu.
Seara mai intervine și rapiditatea cu care trebuie să mănânci. Știm că nu putem foarte târziu seara și atunci dacă nu avem ceva gătit să putem mânca rapid, devenim prea inventivi sau comandăm ceva. Și dacă tot putem comanda, e foarte greu să reziști ispitelor.
Vă propun azi câteva variante cu ingrediente ușor de procurat și rapid de făcut o masă nutritivă când ajungi seara acasă și ești obosit:
Omletă cu brânză și legume
Iei rapid 2 ouă din frigider și le bați într-un castron alături de câteva bucăți de brânză. Pui puțin ulei sau dacă ai o tigaie nonaderentă, pui direct în tigaie cu capacul pus.
Cât timp se gătește omleta faci rapid o salată din orice legume crude ai prin frigider. Nu e musai să fie o diversitate mare de legume. Chiar și un ardei sau câțiva castraveți cu sare, puțin ulei și oțet o să fie perfecți pentru o masă nutritivă și rapidă care să țină și 2-3 ore de foame până te culci;
2 felii de pâine cu „ceva” pe ele
Acest „ceva” diferă imens. De la cremă de brânză la fasole bătută, humus, zacuscă, telemea, urdă, somon afumat, sardeluțe uscate sau în ulei la pesto, pastă de măsline, roșii uscate însoțite de ton.
Pentru că e vară și legumele chiar au gust bun nu uita să pui alături în farfurie cât mai multe legume crude: ceapă verde, roșii, ridichi, frunze de salată. Nu contează, absolut orice găsești cu viață la tine în frigider. Mai rapidă de atât nu știu să fie vreo altă masă.
Kefir cu semințe
Vorbim peste tot cât de bune sunt probioticele în viața noastră. Și chiar așa este. Trebuie să lăsăm loc iaurtului și kefirului în viața noastră. Ce variantă mai rapidă decât să desfaci o sticlă de kefir și să pui acolo niște semințe.
Cam orice ai prin casă: chia, floarea-soarelui, dovleac, psyllium dacă e kefirul mai lichid. Semințele sunt grase, o să țină de foame mult și bine. Nu te îngrijora că nu poți pune prea multe. Nici nu ai nevoie. Oricum după acest mix vei consuma multă apă. Așadar, o să resimți sațietate garantată iar a doua zi o să ai o digestie satisfăcătoare. Numai beneficii :).
Wrap
Este o soluție foarte comodă și poate deveni o alegere gustoasă indiferent ce ai prin frigider.
Fie că pui ca bază pe lipie/tortilla iaurt grecesc mai scurs de zer, fie humus, guacamole, fasole bătută și adaugi pui/ton/sardine/tofu și umpli cu legume crude sau fie pui legume gătite și sursă proteică animală (poate fi și ou/brânză), alegi după gusturile tale și ce ai la dispoziție în frigider. Poate fi o soluție foarte bună și pentru plimbările tale prin oraș sau prin natură.
Legume trase la wok cu brânză
Chiar dacă afară este vară și piețele sunt pline de verdeață proaspătă, nu strică să ai câteva pungi de legume în congelator. Pentru zilele acelea în care legumele pe care te bazai s-au stricat sau pur și simplu ai uitat să cumperi.
Avantajul mixurilor de legume congelate este faptul că sunt combinate ca să aibă un gust bun, se gătesc în câteva minute și au în general un gust reușit.
Suportă alături orice fel de topping: parmezan, telemea, iaurt scurs de zer, ou, carne, pește sau fructe de mare. Gustul lor este atât de versatil că poți face numeroase combinații cu simple resturi aflate prin frigider.
Fiți inventivi când e vorba de mâncarea voastră și preocupați-vă să aveți câteva materii prime de bază în el. O să vă fie mult mai ușor să inventați ceva când ajungeți obosiți seara acasă. Vă asigur că sănătatea atât a voastră, cât și a portofelului vostru va fi asigurată!
