Dovlecei prăjiți cu sos de iaurt și mărar/O rețetă ușoară pentru un prânz lejer, de vară

Angela Sabău 7 iunie 0 comentarii 2717 vizualizări
Această rețetă de dovlecei prăjiți este excelent pentru vară FOTO: thekitchn.com/ Emily Han

O rețetă simplă și gustoasă, cu dovlecei prăjiți, ideală ca aperitiv sau garnitură, dar și ca u prânz în sine, atunci când temperaturile de afară încep să ne facă probleme. O masă ușoară și răcoroasă va fi întotdeauna binevenită, arată thekitchn.com.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente:

Pentru dovlecei:

  • 2 dovlecei (aproximativ 500 g), tăiați pe lungime în felii de 1 cm
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • Sare și piper proaspăt măcinat

Pentru sosul de iaurt:

  • 240 ml iaurt grecesc
  • 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de mărar proaspăt tocat (sau după gust)
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

  1. Pregătirea dovleceilor:
    Încălzește cuptorul pe modul grill (broiler). Așază dovleceii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-i cu ulei de măsline și presară sare și piper.
  2. Coacerea:
    Coace dovleceii sub grill timp de 5-7 minute, până când devin aurii și ușor caramelizați. Întoarce-i și mai lasă-i încă 2-3 minute, până se rumenesc ușor pe ambele părți.
  3. Pregătirea sosului:
    Într-un bol, amestecă iaurtul cu coaja și sucul de lămâie, uleiul de măsline, mărarul, sarea și piperul. Gustați și ajustați condimentele după preferință.
  4. Servirea:
    Servește dovleceii calzi sau la temperatura camerei, cu sosul de iaurt alături sau deasupra.

Această rețetă cu dovlecei prăjiți este excelentă și ca gustare rece sau ca acompaniament pentru carne la grătar ori pește. Poți adăuga și un strop de fulgi de ardei iute pentru un plus de aromă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *