15 brânzeturi care îi entuziasmează pe specialiști, bucătari și pe iubitorii celui mai gustos produs lactat

15 feluri de branzeturi selectate de specialisti, bucatari si iubitori de branza Foto: Freepik

Fie că sunt tari sau moi, artizanale sau industriale, din lapte de vacă, capră sau oaie, fiecare dintre aceste brânzeturi merită încercat. Universul brânzeturilor este atât de vast încât o viață nu este de ajuns pentru a le încerca pe toate, fie ele noi, vechi sau atemporale. Afumate, cremoase, picante, intense, proaspete, sărate, dulci sau acre – fiecare brânză ascunde o poveste, un secret și niște nuanțe care o fac unică în lume. Dar, la fel ca și în cazul cărților, filmelor, hainelor sau restaurantelor, orice iubitor de brânză care se respectă are brânza sa preferată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Poate fi o marcă celebră sau una mai accesibilă în vremuri de criză, o raritate la îndemâna câtorva – fermentată de ciobani într-o peșteră izolată sau făcută din laptele unei rase de animale rare –, o delicatesă tradițională și locală care te transportă instantaneu în copilărie și în sat sau o brânză internațională cu renume. Iată un clasament al celor mai speciale tipuri de brânză, realizat de specialiști, bucătari, jurnaliști și gastronomi pentru El Pais; Brânzeturi cu personalitate, perfecte pentru a-ți impresiona invitații, a crea un platou spectaculos, a le savura cu toate simțurile, a te răsfăța în liniște sau a călători în alte locuri fără să ieși din bucătărie.

  1. Savel – brânză albastră din Galicia, Spania apreciată internațional, produsă artizanal din lapte de vacă Jersey.
  2. Époisses au Marc de Bourgogne – un clasic franțuzesc, brânză cu coajă spălată și textură cremoasă, cu arome intense și sărate.
  3. Teyedu – Cabrales spaniol de excepție, maturat în peșteră și spălat cu apă de stalactită.
  4. La Cueva de Llonín – brânză asturiană asemănătoare cu un Camembert, cu textură moale și aromă intensă.
  5. Ceretani Cheddar – cheddar artizanal din Spania, cu cristale de tirozină care îi dau o textură ușor granulară.
  6. Straquet de Pinullet – stracchino catalan, perfect pentru pizza gourmet, cremos și gustos.
  7. Brânză de oaie cu ardei iute, comercializată de lanțul alimentar economic Lidl – cu un gust ușor picant și textură cremoasă.
  8. Queixo do País „da Josefa” – brânză tradițională din Galicia, cu gust proaspăt de smântână.
  9. Hornkäse – brânză bavareză din lapte crud, cu aromă de fân și grajd.
  10. Floral de Mas Claperol – brânză cu oregano și miere, cu aromă dulce și textură sfărâmicioasă.
  11. Gran Reserva Dehesa de los Llanos – brânză Manchego intensă, maturată 9 luni.
  12. Lolo de La Lleldiría – brânză moale, din lapte crud, cu arome de ciuperci și fructe uscate.
  13. Stilton – regele brânzeturilor albastre din Marea Britanie, cu textură untoasă și gust intens.
  14. Almud – brânză spaniolă cu strat de cărbune vegetal, cu formă piramidală.
  15. Ondare – brânză artizanală, din Țara Bascilor, din lapte de oaie, cu aromă acidă și coajă crestată.

BonusMorbier – brânză franțuzească cu linie de cenușă, gust acru-dulce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *