Nutriționist: „Anumite alimente sau combinații de alimente ajută la o mai bună absorbție a fierului”/ Poți avea lipsă de fier fără să știi chiar dacă ești o persoană cu caracteristici fizice normale

linte, alimente, absorbtie fier, nutritie foto: freepik.com

Fierul este un element foarte important pentru organismul uman, dar care lipsește multor persoane. În egală măsură, anumiți oameni îl au în exces. De aceea este important să cunoaștem mai mult despre conținutul de fier din diferite alimente. De pildă, lintea este o leguminoasă cunoscută pentru conținutul său ridicat de fier, scrie La Vanguardia.

Lipsă de fier în organism se numește anemie. Deși este adesea asociată cu persoanele foarte slabe, poate apărea și la indivizi cu greutate și înălțime normale.

În acest sens, nutriționistul spaniol Luis Zamora a explicat, în cadrul unei emisiuni de televiziune, de ce este dificilă absorbția fierului. De asemenea, a oferit câteva sfaturi pentru a facilita acest proces.

El afirmă că -și din păcate nu toată lumea știe – „calciul îngreunează absorbția fierului”, deoarece cele două se combină în stomac și astfel organismul nu mai poate absorbi fierul. Apoi menționează că „vitamina C ajută la absorbția fierului”.

Două metode simple pentru a absorbi mai bine fierul

După această afirmație, expertul în nutriție oferă câteva soluții pentru a ajuta procesul: „Un strop de oțet în linte sau, ca desert, o portocală te va ajuta să absorbi mai bine fierul”. La întrebarea prezentatoarei despre obiceiul tatălui ei de a adăuga oțet, Zamora a răspuns: „Uite cât de înțeleaptă este tradiția din bătrâni”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *