VIDEO I Agricultura și alimentația au fost protagonistele ultimei etape a vizitei de stat a regelui Charles în Italia, la Ravenna

regina Camilla pasta foto: mattinopadova.it

Ultima etapă a vizitei de stat a familiei regale în a regelui Charles și a reginei Camilla în Italia, ieri, a fost reprezentată de Ravenna. Suveranul Regatului Unit împreună cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, au degustat în Piazza del Popolo mai multe produse tradiționale. Printre ele, parmezan regional însoțit de whisky scoțian single malt, apoi un salam special din carne de porc de rasă locală Mora, un cheddar englezesc învechit și oțet balsamic de Modena, un produs DOP de lungă tradiție, anguilă marinată de proveniență locală, anghinare, dulceață de piersici sau de cireșe, ulei de măsline, sare de Cervinia.

Dar de departe atracția momentului a fost regina Camilla, care a încercat să întindă aluat pentru paste și să închidă două paste umplute numite cappelletti la standul dedicat pastelor făcute de mână. Totul, sub privirea atentă a chef-ului Massimo Bottura, un chef italian de renume internațional, proprietarul localului Osteria Francescana de la Modena, desemnat de mai multe ori în diferite topuri anuale localul nr. 1 la nivel mondial.

Împreună cu Bottura, regina Camilla a asistat și la demonstrație în direct de passatelli, un preparat antirisipă, de origine locală, care se adaugă în supă.

Degustare de paste în piață, create special pentru înalții oaspeți

Tot în piață la Ravenna, suveranii britanici au avut parte de o altă surpriză gastronomică, orchestrată de un alt cunoscut chef italian posesor a mai multe stele Michelin, Carlo Cracco. El a propus un fel care în original se numește sfoglia di grani antichi, ricotta, pepe e prosciutto di agnello, tot un fel de paste umplute, din făină din cereale vechi, umplute cu ricotta, piper și prosciutto de miel, provenit din carne de miel din Țara Galilor. Cracco a explicat că a fost ceva similar cu ceea ce mai gătise odată pentru regele Charles, pe teritoriu britanic, cu acea ocazie.

Potrivit agenției ANSA, este o interpretare în stil italian a unui produs tipic britanic, un preparat care îmbină arome autentice și tehnici de înaltă gastronomie. Acest preparat a fost asociat la degustare cu un vin Sangiovese Colle Giove 2022, produs de Cracco la ferma  sa din Sant’Arcangelo di Romagna. O combinație care, potrivit autorului meniului, exprimă pe deplin valorile agriculturii durabile, valorizarea teritoriului și respectul pentru materia primă – elemente definitorii pentru ambele produse.

„Bucătăria poate construi punți”

„A fost o mare onoare să îl revăd pe Majestatea Sa și pe președintele Sergio Mattarella. Prin bucătărie putem spune povești, construi punți între culturi și celebra ceea ce ne unește: pasiunea pentru calitate, pentru pământ și pentru tradiții”, a comentat Cracco.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Și în zilele anterioare ale vizitei, mâncarea italiană a fost un element de prim plan, reginei Camilla fiindu-i înmânată o pizza. Cei doi au participat, apoi, la un dineu de gală cu un meniu simplu și de sezon, în spiritul de păstrător al tradițiilor și de atenție la chestiunile ambientale, pentru care este cunoscut suveranul britanic.

În timp ce la Ravenna, în piață erau prezenți numeroși reprezentanți ai sectorului artizanal al agriculturii și producției alimentare din zonă, dar și organizația Slow Food. Aici, Regele s-a întâlnit și a discutat cu mai multe grupuri de agricultori, Ravenna fiind o zonă afectată de mai multe ori de inundații devastatoare, în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *