• Agribusiness
    • Agribusiness
    • Retail
    • HoReCa
    • Fermier cu valoare adăugată
    • Bio
  • Viața cu gust mediteraneean
  • De la Sarmale la Tapas
  • Fântâna de sănătate
  • Stop risipă
  • FoodLife
    • Farfuria verde
    • Fitness
    • Nutriție
  • Rețete
    • Rețete
    • ABC în bucătărie
  • Showcase
    • Vibe Urban
    • Tehnologie în bucătărie
    • Festivalul grătarelor
    • Ia ceva din piață
    • Anti-risipă
    • DelicioUS 🇺🇸
    • Târg de Crăciun 2024
    • Târg de Paște 2025
    • Conferințele G4Food
  • Agricultura în schimbare
  • Candy Bar
  • Vinul săptămânii
  • Ladies&Business
  • Rețetele Juanitei
  • Călătorii Culinare
  • Pizza&Pasta
  • G4Food.ro
  • Video
  • Despre noi
  • Contact
G4Food.ro
  • Agribusiness
    • Agribusiness
    • Retail
    • HoReCa
    • Fermier cu valoare adăugată
    • Bio
  • Viața cu gust mediteraneean
  • De la Sarmale la Tapas
  • Fântâna de sănătate
  • Stop risipă
  • FoodLife
    • Farfuria verde
    • Fitness
    • Nutriție
  • Rețete
    • Rețete
    • ABC în bucătărie
  • Showcase
    • Vibe Urban
    • Tehnologie în bucătărie
    • Festivalul grătarelor
    • Ia ceva din piață
    • Anti-risipă
    • DelicioUS 🇺🇸
    • Târg de Crăciun 2024
    • Târg de Paște 2025
    • Conferințele G4Food
  • Agricultura în schimbare
  • Candy Bar
  • Vinul săptămânii
  • Ladies&Business
  • Rețetele Juanitei
  • Călătorii Culinare
  • Pizza&Pasta
Agribusiness

Trei noi proiecte zootehnice noi în județul Vaslui. O mare parte din finanțate a fost asigurată de ministerul Agriculturii

Redacția 26 martie 0 comentarii
tehnologia ai, danemarca, scroafe, britanici FOTO: Dreamstime/Artinun Prekmoung
Mai multe proiecte zootehnice se află actualmente în faza de implementare în județui Vaslui, scrie publicația locală estnews.ro. La sfârșitul anului trecut, au fost finalizate două proiecte cu o valoare de 21,7 milioane de lei, iar în prezent este în derulare un al treilea proiect, care va consta în construcția a opt hale pentru creștere pui de carne, potrivit datelor oferite de autoritățile județene din domeniu.

Crescătorie de porci și de pui, deja finalizate

Unul dintre proiecte a fost realizat în sectorul creșterii suinelor, la Murgeni, investiția fiind concretizată prin construcția a două hale de reproducție, cameră frigorifică, bazin stocare dejecții, platforme pietruite și betonate. Prin investiția descrisă ferma și-a mărit capacitatea de reproducție cu 449 noi locuri de cazare pentru scroafe de reproducție, de la 408 locuri la un total de 857 locuri de cazare. Această capacitate de producție va putea genera un număr anual de 22.000 porci pentru îngrășare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Finanțarea noii investiții a fost realizată cu susținere de la bugetul Ministerului Agriculturii, cu un ajutor de stat în sumă de 9.626.701 lei, reprezentând 80% din totalul investiției de 12.033.376 lei.

Cel de-al doilea proiect a fost realizat în sectorul avicol, în comuna Grivița, investiția a presupus construcția a 4 hale, sediu administrativ cu filtru sanitar, rezervă de apă, platformă dejecții, prin care s-a creat un număr de 33.173 noi locuri de cazare pentru reproducție tineret rase grele. Aceasta se traduce într-o producție anuală de 66.000 capete tineret rase grele. Ajutorul de stat a avut valoarea de 5.839.333 lei, reprezentând 60% din totalul investiției de 9.732.222 lei.

Perioada de execuție a celor două proiecte a fost de 18 luni de la data primirii primei tranșe din ajutorul de stat, astfel că în prezent ambele ferme sunt funcționale și sunt populate cu scroafe, respectiv pui de tineret rase grele.

Un al treilea proiect în domeniul avicol, finalizat în 2026

Un al treilea proiect, încă în lucru, vizează tot producția avicolă. „În prezent se află în stadiul de derulare un al treilea proiect de investiție în sectorul avicol, în comuna Fălciu, care va crea un număr total de 80.000 de locuri de cazare și care va consta în construcția a opt hale pentru creștere pui de carne, corp administrativ, siloz de stocare furaje, platformă dejecții, alei pietruite, filtru rutier. Valoarea ajutorului de stat contractat este de 4.522.538 lei reprezentând 60% din totalul valorii investiției în sumă de 7.537.563 lei. Lucările de construcție sunt în derulare iar termenul de finalizare a investiției este luna iulie 2026”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui.

 

 

 
crescatorie de pui, proiecte zootehnice, suine, Vaslui

By Redacția

Citește și

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top știri

  • Micul dejun simplu care te poate ajuta să slăbești / Rețete recomandate de nutriționiști
  • Supă de năut gata în 20 de minute: o rețetă cremoasă, bogată în fibre și gust, perfectă pentru un prânz în familie
  • Havuç Tarator sau salată de morcovi cu iaurt, asemănătoare cu tzatziki grecesc, dar fără castraveți. Un preparat din gastronomia turcească bun la micul dejun dar și ca garnitură pentru prânz sau cină
  • 3 idei de prânz, care au la bază ouă, o sursă excelentă de proteine și vitamine / Sunt gata în mai puțin de 30 de minute / Începem cu shakshuka cu legume de sezon și încheiem cum o salată caldă
  • De Ziua Internațională a Pâinii, cele mai simple idei de reciclare și refolosire a celui mai vechi aliment din lume. Cină, gustare, mic dejun sau chiar prânz în toată regula
  • Recomandate
  • Populare
  • Mancatul putin si des poate favoriza rezistenta la insulina spune dr. Vintilescu
    Dr. Răzvan Vintilescu avertizează: „Renunță să mănânci puțin și des, pentru că riști să capeți rezistență la insulină!” / Motivele pentru care medicul recomandă condimentarea mâncărurilor cu turmeric și piper
  • Tania Fântână, despre supe
    Cum ne „împrietenim” cu broccoli, kale și conopida? / Tania Fântână (nutriționist): „Numeroase studii clinice și epidemiologice au asociat consumul regulat de crucifere cu un risc scăzut de cancer”
  • Emil Muthu, CEO Neurony Solutions, despre asistentul AI care oferă recomandări personalizate de suplimente dedicate îmbunătățirii performanțelor mentale
    VIDEO | Emil Muthu, CEO Neurony Solutions, despre asistentul AI care oferă recomandări personalizate de suplimente dedicate îmbunătățirii performanțelor mentale: „Este un tool care nu ia deciziile pentru tine, dar îți pune toate informațiile la dispoziție, ca să-ți poți lua tu deciziile”
  • Colaj foto
    Consumăm sau nu alimente după data de expirare? Tania Fântână (nutriționist): E important să facem distincția între „a se consuma până la…” și „a se consuma de preferință înainte de…”
  • Dr. ing. Sergiu Gorjan spune ce ar trebui să facem în vie
    Sfatul specialistului | Ce lucrări ar trebui făcute acum în vie și cum ar fi cel mai indicat să le realizezi/ Dr. ing. Sergiu Gorjan: „Eu recomand arătura pe fiecare rând”
  • o femeie mananca
    Micul dejun simplu care te poate ajuta să slăbești / Rețete recomandate de nutriționiști
  • Supă de năut, rețetă rapidă
    Supă de năut gata în 20 de minute: o rețetă cremoasă, bogată în fibre și gust, perfectă pentru un prânz în familie
  • salata de morcovi cu iaurt, o reteta turceasca ce seamana cu tzatziki
    Havuç Tarator sau salată de morcovi cu iaurt, asemănătoare cu tzatziki grecesc, dar fără castraveți. Un preparat din gastronomia turcească bun la micul dejun dar și ca garnitură pentru prânz sau cină
  • shakshuka, oua
    3 idei de prânz, care au la bază ouă, o sursă excelentă de proteine și vitamine / Sunt gata în mai puțin de 30 de minute / Începem cu shakshuka cu legume de sezon și încheiem cum o salată caldă
  • idei noi de reciclare a painii uscate, preparate dulci si sarate
    De Ziua Internațională a Pâinii, cele mai simple idei de reciclare și refolosire a celui mai vechi aliment din lume. Cină, gustare, mic dejun sau chiar prânz în toată regula
  • Politică de confidențialitate
  • Despre noi

© 2024 G4Food.ro. Toate drepturile rezervate