PastaSole, paste cu semințe de floarea soarelui în compoziție, noutatea momentului

Potrivit companiilor care au elaborat proiectul, soluția obținută permite obținerea unor paste cu un nivel dublu de proteine față de pastele obișnuite: 28% proteine naturale, comparativ cu valoarea medie de 13,5% a pastelor tradiționale.
În plus, procentul ridicat de proteine permite și reducerea nivelului de carbohidrați, ceea ce face ca aceste paste să aibă un procent de 47% carbohidrați, față de cele circa 72%, în mod tradițional, și 8% fibre, în comparație cu 1-2%, în pastele obișnuite. PastaSole fierbe rapid (7-8 minute) și are un gust delicat și poate înlocui pastele tradiționale, pentru că au tot un gust neutru, doar cu o ușoară tentă de sapiditate în plus, au anunțat producătorii.
„Ne-am concentrat investițiile pe floarea-soarelui pentru că este o cultură rezilientă, care se adaptează la schimbările climatice și cu o mare rezistență la boli. Promovează biodiversitatea, atrăgând insecte polenizatoare, necesită puțină apă, motiv pentru care se adaptează în toate tipurile de sol, inclusiv în cele din zonele afectate de secetă”, explică președintele companiei Sgambro, Pierantonio Sgambaro.
Cremă tartinabilă fermentată din semințe de floarea soarelui
Aparține firmei franceze biovie.fr o cremă tartinabilă fermentată, o noutate pe piață. Iar pe modelul ei, și alte creme tartinabile fermentate, din nuci, alune, migdale, castane etc, fermenții buni pentru digestie fiind un sector în mare creștere.

Este un produs proaspăt, nepasteurizat, conține fermenți probiotici proveniți din procese de fermentație lactică ce se dezvoltă pe parcusul a 48h. În plus, după cum explică producătorul, au fost eliminați din produs compușii potențial alergeni, iar față de o pastă tartinabilă normală această versiune este mai ușor digerabilă și mai bogată în micronutrienți.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food: