VIDEO | Rețetele Juanitei | Salata a la russe cu maioneză din lapte de ovăz – varianta de post/vegană a popularei salate de boeuf

salata a la russe Foto: G4Food

Salata de boeuf este extrem de populară în România, se prepară cam la orice masă festivă importantă și e printre aperitivele care dispar primele de pe masă. Pentru perioada postului sau pentru vegani, alternativa fără carne și cu maioneză fără ouă, adică salata a la russe, poate fi o soluție.

Ingrediente

salata a la russe
Foto: G4Food

4 cartofi

3 morcovi

1 cutie mică de mazăre (100 de gr)

1 cutie mică de fasole verde (100 de gr)

1 cutie mică porumb (50 de gr)

1 cutie mică edamame (50 de gr)

2-3 castraveți murați

2-3 felii de gogoșar murat

Măsline (eu am pus vreo 15 negre)

Pentru maioneză

100 de ml de lapte de ovăz

200 de ml de ulei de floarea soarelui sau măsline

1 lingură muștar

Suc de lămâie

Sare, piper, după gust. 

Preparare salată a la rousse vegană

salata a la russe
Foto: G4Food

Eu am folosit o pungă cu mix de legume gata tăiate, congelate. Dacă ai legumele întregi, le speli, le fierbi, cartofii în coajă, morcovii curățați. Se curăță de coajă cartofii și se toacă atît morcovii cât și cartofii în cubulețe.

Pentru maioneză, se utilizează blender-ul vertical, urmând aceeași pași ca și la maioneza clasică. Se pun în paharul înalt uleiul, laptele de ovăz, muștarul, sarea și piperul, apoi se acționează blenderul ridicându-l încet. La final se adaugă puțin suc de lămâie.

Poți vedea în video cum se utilizează blender-ul pentru ca maioneza să nu se taie.
Amesteci maioneză cu toate ingredientele și potrivești de sare, piper și muștar. Poți adăuga sau elimina orice rădăcinoasă sau leguminoasă, ciuperci, avocado etc.

Citește și Rețetele Juanitei. Rețete de salată a la russe cu puține calorii. Mai multe variante, bune pentru cină, prânz la pachet sau când ai musafiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *