Uova alla contadina. O rețetă tradițională italiană de ouă la cuptor, cu sos de roșii și brânzeturi

ouă tărănești în stil italian idei de cina reteta traditionala italiana reteta italiana cu oua cina in jumatate de ora foto: primochef.it

În traducere, ar fi un fel de ouă în stil țărănesc. O rețetă italiană simplă, savuroasă și din mai nimic, ideală la o cină de mijlocul săptămânii. Se adaugă rapid ingredientele într-o tavă și se dau la cuptor. O rețetă care seamănă cu una mai celebră cu ouă, shakshuka.

În funcție de anotimp și de ce avem pe la îndemână, mai putem adăuga în tavă și alte ingrediente, pentru un plus de gust și arome. De exemplu, puțin ardei iute sau chiar felii foarte subțiri de ardei gras, felii subțiri de ciuperci, câteva măsline, ceapă verde, frunze de spanac sau de leurdă etc. Considerăm la fiecare porție câte două ouă.

Alternativ, în loc de a le da la cuptor, le putem face și într-o tigaie antiaderentă, la foc foarte mic, sub capac. Sau în air fryer.

Ingrediente pentru 4 porții de ouă tărănești în stil italian

8 ouă

300 g suc de roșii tip passata

100-150 g de cașcaval, felii cât mai subțiri

ulei, sare, piper, pătrunjel sau mărar verde

opțional, ceapă, ardei, ciuperci, spanac, măsline, chiar câteva cuburi de bacon

Procedeu

Toarnă passata de roșii pe fundul unei tăvi unsă cu puțin ulei/tigăi/tăvi pentru air fryer.

Adaugă un fir de ulei de măsline extravirgin.

Sparge ouăle unul câte unul într-un bol, apoi așază-le cu grijă în tavă, păstrând gălbenușurile intacte.

Presară bucățele de cașcaval peste ouă, fără să suprapui feliile.

Completează cu un praf de sare.Adaugă un strop de piper proaspăt măcinat.

Dacă vrem să adăugăm și alte ingrediente, e nevoie de feii foarte subțiri, adăugate direct în sucul de roșii.

Dăm tava la cuptor circa 20 de minute, la 180 de grade. Sau, în tigaie, circa 15 minute, la foc mic, sub capac. Sau, în air fryer, circa 15 minute la 180 de grade.

Aceste ouă tărănești în stil italian se servesc calde, așezând tava direct pe masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *