Unt de arahide și ciocolată, o combinație care poate reprezenta compromisul ideal când ne dă târcoale nevoia de desert. Sunt două alimente recomandate și cunoscute ca având beneficii pentru sănătate, cu condiția să fie consumate în cantități limitate.
Baretele de mai jos sunt un desert simplu și rapid, fără coacere, din doar cinci ingrediente, cu o textură ușor crocantă dată de prezența biscuiților digestivi folosiți în compoziție. De savurat însă în porții mici, pentru că au un nivel ridicat de calorii.
Ingrediente pentru circa 20 de barete de ciocolată și unt de arahide
-baza:
210 g unt sărat
300 g unt de arahide
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
200 g zahăr pudră
240 g biscuiți digestivi
-toppingul de ciocolată:
280 g ciocolată neagră mărunțită
65 g unt de arahide
Procedeu
Tapetează o tavă de 20×20 cm sau 23×23 cm cu hârtie de copt sau unge cu puțin ulei.
Zdrobește biscuiții digestivi într-o pungă folosind un sucitor sau mărunțește-i cu un robot de bucătărie.
Topește untul într-un bol mare, la bain marie sau la microunde, adaugă untul de arahide și amestecă până devine omogen.
Încorporează zahărul pudră, apoi adaugă praful de biscuiți și amestecă bine. Transferă compoziția în tavă și nivelează.
Topește ciocolata împreună cu untul de arahide, toarnă peste stratul de unt de arahide, nivelează și dă la frigider pentru cel puțin 90 de minute.
Taie batoanele și păstrează-le la frigider peste zi, rezistă câteva zile bune, la rece.