Meniul de la festivitatea premiilor Oscar. De peste 30 de ani, același chef de origine din Austria concepe preparatele servite la cina oficială

meniu premiile Oscar Wolfgang Puck foto: wolfgangpuck.com

Este pentru a 31-a oară când bucătarul austriac Wolfgang Puck a creat meniul cinei de gală de la ceremonia de decernare a premiilor Oscar ale industriei cinematografice americane, care a avut loc azi noapte la Dolby Theatre din L.A., scrie cotidianul italian Corriere della Sera.

 Printre cele peste 70 de preparate din meniu s-au regăsit preparate din gastronomia occidentală clasică, precum cele din carne de pui sau filé Wellington, dar și preparate asiatice: sushi, sashimi și bao – celebrel chifle chinezești din făină de orez gătite la vapori. „Avem 100 de oameni care lucrează zilnic, este o echipă extraordinară, și 400 de persoane în sală”, a declarat bucătarul, potrivit sursei citate

Au fost, în total, 40 de feluri sărate și 34 de deserturi, alcătuind un meniu în stil bufet deosebit de spectaculos, gândit pentru cei aproximativ 1.500 de invitați, printre care se numără vedete și însoțitorii acestora. Preparatele practic așteptă invitații la finalul celor câteva ore de ceremonie.

Meniul încearcă să satisfacă pe toată lumea

„Încercăm mereu să adăugăm ceva nou, dar oamenii adoră tradiția”, a explicat Puck în cadrul prezentării meniului pentru presă, motivând în acest fel opțiunea de a propune ceva nou alături de gastronomia clasică.

Barbra Streisand, de exemplu, este mare fan al unei tarte de pui, chicken pot pie, motiv pentru care acesta nu putea lipsi. Dar multă lume apreciază bucătăria tailandeză, iar unul dintre felurile ei preferate sunt noodles Pad Thai, aromatizați, în versiunea prezentată, cu ghimbir, usturoi și un strop de șampanie.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Pe lângă aceast preparat de tip supă concentrată, au fost și alte preparate cu influențe asiatice: sushi, sashimi și izakaya (tapas japoneze), inclusiv variante cu pui karaage – un fel de snițel local. De asemenea,  bao cu rață, rulouri de cod cu salată și miso. Totodată, la cină au fost servite și preparate gătite în timp real, printre care Miyazaki Wagyu, o varietate premium de vită servită cu un piure cu wasabi. Sau, file Wellington și fish and chips, în stil britanic.

Iar pe lista preparatelor clasice au mai figurat, tartine cu somon afumat, mac & cheese cu brânză cheddar maturată, agnolotti cu mazăre – o specialitate italiană de paste umplute, mai mici decât ravioli. La capitolul deserturi, maeștrii cofetari ai echipei au pregătit diferite torturi clasice, înghețată, fursecuri, ciocolată și faimoasa statuetă Oscar din ciocolată aurie.

Cine este Wolfgang Puck

Născut în Sankt Veit an der Glan, Austria, dar stabilit de peste 40 de ani în Statele Unite, Wolfgang Puck este considerat unul dintre pionierii bucătăriei californiene. La restaurantul său „Spago”, un loc emblematic din Beverly Hills, Los Angeles, servește preparate inovatoare, realizate cu ingrediente locale și de sezon.

Puck deține zeci de restaurante și servicii de catering în toată lumea, a publicat mai multe cărți de bucate și este unul dintre cei mai bogați bucătari din lume. Potrivit École Ducasse, averea sa este estimată la aproximativ 120 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *