Cele mai bune alimente care te pot ajuta să treci cu bine peste vremea geroasă / Înghețata, ovăzul și supa de pui, în fruntea listei

frigBUN Sursa foto: Pexels

Știai că există anumite alimente și băuturi care te pot ajuta să te încălzești în temperaturi scăzute? Iată, potrivit accuweather.com, cele mai bune 9 alimente pe care ar trebui să le ai în frigider, acum, în plin ger.

Legumele cu frunze verzi, sursă de vitamine și antioxidanți

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi varza kale și spanacul, pot acționa ca antioxidanți, oferind multe vitamine și pot fi adăugate într-o salată sau smoothie, ceea ce le face ușor de preparat. Legumele rădăcinoase, cum ar fi morcovii și cartofii dulci, ajută la menținerea unui nivel scăzut de mucus.

Ovăzul, o cereală plină de vitamine

Ovăzul este o sursă excelentă de cereale și este bogat în vitaminele de care corpul tău are nevoie pentru a se vindeca. În plus, ovăzul este unul dintre cele mai ușor de preparat alimente și poate fi combinat cu o varietate largă de fructe și nuci.

Supa de pui, remediu pentru răceală

Clasica supă de pui cu tăiței și legume nu este doar o poveste din bătrâni, ci un adevărat remediu pentru răceală, fiind plină de proteine și de vitamine și minerale. În plus, supa de pui cu tăiței te va menține hidratat și sătul.

Năutul, sursă de proteine

Năutul și alimentele de acest tip sunt pline de proteine care ajută la refacerea forței corpului și la utilizarea mai eficientă a nutrienților.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Iaurtul grecesc întărește imunitatea

Iaurtul grecesc, neîndulcit, este unul dintre puținele, dacă nu chiar singurul, produse lactate pe care le poți consuma în timpul unei răceli. Este plin de bacterii benefice, iar iaurtul poate îmbunătăți digestia și poate întări sistemul imunitar.

Fructele de pădure, citricele, avocado și bananele, gustări ideale

Nu doar că fructele de pădure, citricele și bananele pot îmbunătăți gustul iaurtului grecesc (neîndulcit) sau ovăzul, dar sunt și gustări ideale pe care trebuie să le consumi atunci când ești răcit, deoarece sunt pline de vitamine, minerale și fibre care sprijină sistemul imunitar. În ceea ce privește avocado, acest fruct unic este sățios și ajută la reducerea inflamației.

Ouăle pot preveni răceala și o pot combate, dacă este deja instalată

Ouăle sunt bune atât pentru prevenirea răcelii, cât și pentru combaterea acesteia. Ouăle sunt bogate în proteine, zinc și vitamina D, care lucrează împreună pentru a întări sistemul imunitar.

Apă, ceaiuri calde și apă de cocos, pentru hidratare

Apa este cel mai important tratament pentru orice afecțiune. Pentru a menține corpul hidratat, bea apă, apă de cocos sau ceaiuri calde, cu un conținut scăzut de cofeină. Corpul tău îți va mulțumi pentru că îl menții hidratat și sănătos.

Înghețata calmează gâtul iritat

Se recomandă evitarea dulciurilor, dar înghețatele sunt o metodă de a evita răcelile.  Înghețata va ajuta la calmarea gâtului iritat și, în funcție de conținutul de fructe, poate umple corpul cu vitamine benefice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *