4 alimente și băuturi inflamatorii care accelerează pierderea de colagen și distrug antioxidanții din piele / Dacă vrei un ten frumos, tânăr și fără riduri, ocolește, în primul rând, alcoolul și pâinea albă

alcool si paineBUN Sursa foto: Pexels

Când vine vorba despre obținerea unei pieli mai sănătoase, auzim adesea sfaturi de genul „fă asta”, „ia asta” sau „încearcă asta”. Și, deși unele dintre aceste sfaturi au valoare, achiziționarea de produse și rezervarea de tratamente scumpe la spa nu sunt singurele soluții, mai ales dacă ești interesat(ă) să îți crești producția de colagen și să ajuti la revitalizarea pielii din interior spre exterior.

Unele alimente sunt, pur și simplu, mai bune pentru pielea ta și pentru menținerea colagenului, în timp ce altele, potrivit shefinds.com, „accelerează” pierderea de colagen și „epuizează” antioxidanții din piele — practic, exact contrariul a ceea ce vrei să obții.

Pielea cu un aspect tineresc începe de la magazinul alimentar și este susținută de produse eficiente și alte alegeri de stil de viață. Pentru a-ți face pielea să strălucească, evită sau minimizează frecvența cu care consumi aceste patru alimente și băuturi inflamatorii.

Zahărul din produsele de patiserie degradează colagenul și elastina

Patiseriile sunt delicioase și una din când în când nu îți va strica obiectivele pentru piele. Dar este important să ții cont de faptul că conținutul lor ridicat de zahăr declanșează procesul de glicare, care face ca zahărul să se lege de colagen și elastină și să le degradeze treptat. Pe măsură ce aceste componente se degradează, pielea ta va arăta mai multe semne de îmbătrânire, cum ar fi riduri fine și linii, dar și lăsarea pielii. Produsele de patiserie provoacă și creșteri ale nivelului de insulină, ceea ce poate agrava acneea, iar făina albă rafinată crește inflamația, contribuind la umflături, acnee și chiar erupții de eczeme.

Zahărul din sosul de barbeque contribuie la glicare și îmbătrânește pielea

Nu există nimic mai bun decât puțin sos de barbeque pe carne afumată — dar moderația este cheia cu acest condiment. Poate părea inofensiv, dar sosul de barbeque conține mult zahăr, care contribuie la glicare și la degradarea colagenului și elastinei. Unele sosuri sunt, de asemenea, făcute cu îndulcitori, precum siropul de porumb, cu un conținut ridicat de fructoză, care contribuie la inflamație, precum și cu aditivi, coloranți și conservanți artificiali.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Folosește sosul de barbeque cu măsură și evită să-l consumi regulat, dacă vrei o piele mai sănătoasă.

Pâinea albă are indice glicemic ridicat și favorizează inflamația

Pâinea albă este un aliment cu indice glicemic ridicat, care provoacă creșteri ale nivelului de insulină, contribuie la inflamație și este săracă în nutrienți esențiali precum vitamine, minerale și fibre. Deoarece este și foarte sățioasă, pe termen scurt, consumul excesiv de pâine albă poate împiedica obținerea altor nutrienți de care corpul și pielea ta au nevoie. Este o idee bună să alegi cereale integrale, în loc de pâine albă, să păstrezi porțiile mai mici și să adaugi alimente bogate în fibre la masa, pentru a contracara efectele ei de deshidratare.

Alcoolul are efect diuretic și îți deshidratează pielea

Alcoolul nu este bun pentru pielea ta, deoarece acesta deshidratează corpul, ceea ce reprezintă primul „lovitură” pentru pielea ta. Poate declanșa inflamații în organism, poate slăbi bariera pielii și crește nivelul de cortizol, care poate duce la apariția acneei. Multe băuturi alcoolice conțin mult zahăr, ceea ce provoacă glicare, creșteri ale nivelului de insulină și — după cum te-ai aștepta — degradarea colagenului. Consumul moderat este cheia pentru îmbunătățirea sănătății tale și a pielii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *