Cum să transformi orice legumă într-o supă cremoasă / Este o modalitate excelentă de a folosi legumele care încep să se înmoaie

Supă cremă, rețetă pentru orice legumă Foto: Dreamstime

Ai legume în plus? Broccoli care începe să se înmoaie? Iată cum le poți transforma într-o supă cremă folosind o formulă simplă. Tot ce mai ai nevoie pe lângă, este o bucată de pâine caldă, și cina este gata, recomandă eatingwell.

Trei motive pentru care să gătești supă:

  1. E o modalitate excelentă de a folosi legumele care trebuie consumate

    Ai prea multă ceapă și morcovi? Broccoli începe să se înmoaie? Ai o conservă de roșii în dulap? Transformă-le într-o supă cremoasă. Când decizi să faci o supă, începe prin a verifica frigiderul: ai cutii sau conserve de supă deschise? Ce legume încep să se ofilească? Poți transforma resturile în această supă?

  2. O singură oală oferă mese multiple

    Împarte resturile între congelator și frigider. Poți dezgheța supa congelată într-o seară în care nu ai chef să gătești. Iar supa din frigider o poți lua a doua zi la prânz, la serviciu.

  3. Mâncatul supei te poate ajuta să slăbești

    Un studiu recent a arătat că persoanele care au început prânzul cu o supă de legume au mâncat cu 20% mai puțin decât cei care au sărit peste supă. Orice truc care te ajută să mănânci mai puțin este binevenit!

Poți face diverse supe de legume pornind de la această rețetă – doar alege o legumă și începe să gătești. Iată metoda de bază pentru a face o supă cremă simplă și variații pentru supă de morcovi, cartofi, broccoli și mazăre, dar poți folosi și alte legume, cum ar fi dovleacul plăcintar sau cartofii dulci.

Rețetă de bază pentru supă cremă de legume

Pentru pregătire în avans: Acoperă și refrigeră până la 4 zile sau congelează până la 3 luni.

Ingrediente:

  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 1 tijă de țelină, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță de cimbru proaspăt sau pătrunjel, tocat
  • Legume la alegere (roșie, broccoli, morcov, cartof etc, vezi cantitățile mai jos)
  • Apă
  • 4 căni de supă de pui cu conținut redus de sodiu, supă de legume sau „supă fără pui”
  • ½ cană de smântână pentru gătit (opțional)
  • ½ linguriță de sare
  • Piper proaspăt măcinat, după gust

Pasul 1:

Încălzește untul și uleiul într-o oală mare, la foc mediu, până când untul se topește. Adaugă ceapa și țelina; gătește, amestecând ocazional, până când se înmoaie, aproximativ 4-6 minute. Adaugă usturoiul și cimbrul (sau pătrunjelul); gătește, amestecând, până când devin aromate, aproximativ 10 secunde.

Pasul 2:

Adaugă leguma aleasă. Toarnă apa și supa; adu la un clocot vioi la foc mare. Redu focul pentru a menține fierberea și gătește până când legumele sunt foarte fragede.

Pasul 3:

Fă supa cremă în blender, în loturi, până devine fină. Dacă folosești un blender vertical, lasă amestecul în oală și pasează până devine fin. (Ai grijă când pasezi lichide fierbinți!) Adaugă smântâna (dacă o folosești), sarea și piperul.

Rezultă: 8 porții, aproximativ 1 cană fiecare.

Variații pentru supă cremă:

Supă de morcovi

  • 5 căni de morcovi tocați
  • 2 căni de apă
  • Fierbe aproximativ 25 de minute.

Supă de broccoli

  • 8 căni de broccoli tocat (tulpini și buchețele)
  • 2 căni de apă
  • Fierbe aproximativ 8 minute.

Supă de mazăre

  • 6 căni de mazăre (proaspătă sau congelată)
  • 1/2 cană de apă
  • Fierbe 1 minut.

Supă de cartofi

  • 5 căni de cartofi decojiți și tăiați cuburi
  • 2 căni de apă
  • Fierbe aproximativ 15 minute.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *