Cheia acestei rețete rapide de orez și somon este să nu te complici prea mult cu detaliile. Folosește orice tip de orez ai la îndemână. Adaugă orice legume ai prin casă și ajustează cantitatea de condimente după gustul tău. Oricum, aceasta este genul de rețetă care poate fi pregătită rapid, făcând cina din fiecare seară mult mai ușoară, arată today.
Ingrediente:
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1½ lingurițe pudră de usturoi
- 1 lingură semințe de mac
- 1½ lingurițe pudră de ceapă
- 1 lingură semințe de susan
- 1 linguriță sare, plus mai mult după gust
- 1 cană maioneză
- 4 fileuri de somon (170-225 g fiecare)
- 4 cepe verzi, tocate
- 2 avocado, feliate
- 4 castraveți, tăiați cuburi
- ½ cană morcovi rași
- ½ cană varză roșie rasă
- 4 căni de orez alb fiert
Preparare:
Încălzește uleiul într-o tigaie mare, antiaderentă, pe foc mediu-mare. Într-un bol mare, combină pudra de usturoi, semințele de mac, pudra de ceapă, semințele de susan, sarea și maioneza. Întinde jumătate din amestecul de maioneză pe fileurile de somon și gătește în tigaie timp de 6-8 minute, întorcându-le pe ambele părți.
Între timp, adaugă cepele verzi, avocado, castravetele, morcovii, varza și orezul în restul de maioneză și amestecă pentru a le combina.
Când somonul este gata, scoate-l din tigaie și pune-l deoparte. Adaugă amestecul de orez în tigaie și gătește timp de 2 minute. Asezonează cu sare după gust. Pentru servire, împarte orezul în patru farfurii și adaugă somonul deasupra. Servește apoi cina de orez și somon alături de legumele combinate cu maioneză.