Pentru ultimele zile de post, tocănițele de legume, calde, cu mult sos sunt o încântare pentru sistemul digestiv. Nutriente și sațioase ăot fi însoțite de o salată sau consumate ca atare.
Ingrediente pentru tocana de năut:
200-300 de gr de naut gata fiert
200 de grame de spanac din cel congelat
O jumătate de dovleac mic, tip lunguieț, „cap de înger”
2 căței de usturoi
1 ceapă
1 ardei verde
Câteva linguri de bulion
Câteva linguri de ulei de măsline
Supă de legume
Sare, piper, boia dulce, cimbru
1 foaie de dafin.
Preparare:
Curățăm legumele, punem năutul la scurs într-o sită. Tocăm ceapa, usturoiul, ardeiul mărunt și tăiem dovleacul în cubulețe. Tăiem grosier și frunzele de spanac.
Călim ceapa 5 minute în ulei, adăugăm usturoiul și ardeiul. După încă 5 minute punem și dovleacul și îl tragem căteva minute în ulei. Apoi adăugăm supă (sau apă și un cub de legume bio) și dregem cu sare, piper, boia, cibru, dafin.
Fierbem vreo 20 de minute, până când dovleacul este gata, aproape fiert. Apoi punem și năutul și spanacu și mai fierbem câteva minute. În ultimele două minute punem și bulionul.
Dacă nu țineți post merge pus și puțin parmezan deasupra înainte de servire.
Poftă bună!