Idee de prânz: Începe săptămâna cu o ciorbă de perișoare din carne de porc / Rețeta perfectă pentru a-i aduce la masă pe toți cei din familie

Sursa foto; Flickr Sursa foto; Flickr

Ciorba de perișoare este un preparat clasic din bucătăria românească, perfect pentru a începe săptămâna cu o masă caldă, gustoasă și hrănitoare. G4Food îți propune o rețetă simplă și savuroasă, bazată pe carne de porc, care îți va aduce zâmbetul pe buze și va îmbogăți meniul familiei tale.

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc (pentru perișoare)
  • 1 ceapă mică
  • 1 ou
  • 3 linguri de orez
  • 2 l de apă
  • 3-4 morcovi
  • 1 țelină mică
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri pastă de tomate
  • Sare și piper după gust
  • 1 legătură de leuștean proaspăt
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare:

  1. Prepararea ciorbei: Curăță și taie ceapa, morcovii, țelina și ardeiul gras. Într-o tigaie separată, călește legumele tăiate mărunt în ulei până devin ușor aurii. Pune-le într-o oală cu 2-3 litri de apă, în care ați pus în prealabil sare. Lasă-le să fiarbă circa 30 de minute
  2. Pregătirea perișoarelor: Într-un castron, amestecă carnea de porc tocată cu ceapa fin tăiată, oul, orezul, sare și piper. Formează perișoare mici, de mărimea unei nuci, și pune-le deoparte.
  3. Adaugă perișoarele în ciorbă: Fierbe-le la foc mediu până când se ridică la suprafață, aproximativ 15-20 de minute.
  4. Finalizarea ciorbei: După ce perișoarele s-au ridicat la suprafață, adaugă pasta de tomate și lasă ciorba să fiarbă încă 10-15 minute. Dacă este necesar, ajustează gustul cu sare și piper.
  5. Servire: Ciorba de perișoare se servește fierbinte, presărată cu leuștean proaspăt tocat. Poți adăuga și o lingură de smântână pentru un gust mai cremos.

Sfaturi utile:

  • Poți adăuga un vârf de cuțit de cimbru sau foi de dafin pentru a intensifica aroma ciorbei.
  • Dacă dorești o ciorbă mai acrișoară, adaugă borș, odată cu pasta de roșii.
  • Ciorba de perișoare este și mai gustoasă a doua zi, când aromele s-au combinat perfect.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

    • Bună ziua!
      Vă mulțumim că ne citiți! Într-adevăr, s-a strecurat o greșeală în textul nostru! Vă mulțumim că ați semnalizat-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *