Idei de cină: Salată de ton cu porumb și maioneză/ O rețetă numai bună pentru o zi cu dezlegare la pește/ Doar că trebuie să folosești maioneză vegană/ Rețetele Juanitei

salata ton Sursa foto: G4Food

Salatele cu maioneză, deși calorice, se pot „ține sub control” punând 2-3 linguri, nu tot borcanul sau castronul de maioneză. Sunt foarte bune și așa și există și opțiuni dietice, când folosim iaurt sau avocado pentru a le prepara cu foarte puțin ulei.

Salata pe care v-o propun astăzi este numai bună pentru o zi de post cu dezlegare la pește, dar va trebui să înlocuiți maioneza obișnuită cu una vegană.

Ingrediente pentru salata de ton

salata ton
Foto: G4Food

Maioneză (preferabil de casă, vegană dacă vreți să fie de post)

2 cutii de ton, preferabil în suc propriu

1 cutie mică de porumb boabe

1 ceapă roșie mică (eu am pus 5 fire de ceapă verde, doar partea albă)

3-4 ridichi

10 măsline fără sâmburi (cel mai bine din cele gata feliate)

sare, piper și orice alt condiment vă place.

Preparare salată de ton

Se prepară maioneza, vedeți aici ce ingrediente sunt necesare și cum o  faceți într-un minut.

Se scurge apa sau uleiul din conservele de ton, respectiv porumb. Se curăță și se toacă mărunt ceapa și ridichiile. Păstrăm o ridiche pentru decor și o tăiem felii subțiri. Tăiem măslinele în feliuțe.

Se pune tonul într-un castron și se desface bine cu furculița. Se adaugă restul ingredientelor și la final 2-3 linguri de maioneză. Se drege de sare, piper, condimente, punem și un strop de suc de lămăie.

Decorăm cu feliile de ridiche și servim cu crackeri sau pâine prăjită.

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *