Ceva dulce: Bomboane din compoziție de salam de biscuiți, un dulce tradițional servit într-o forma diferită/ Le poți tăvali prin cocos, bucățele de migdale sau praf de cacao VIDEO

bomboane de salam de sibiu Foto: G4Food

Salamul de biscuiți este dulcele care ne-a încântat copilăria. Ușor de preparat, din puține ingrediente, fără utilizarea cuptorului, este una dintre prăjiturile de bază din bucătăria românească.

Ingrediente

bomboane de salam de sibiu
Foto: G4Food

500 de gr de biscuiți (eu am folosit din cei „populari”, cei mai simpli)

200 de gr de unt

200 de gr de rahat turcesc

80-100 de gr de zahar

200 de ml de lapte

2 linguri de cacao fără zahăr, plus cacao pentru exteriorul bomboanelor

cocos ras

migdale pisate.

Preparare

Biscuiții se mărunțesc manual, în bucățele mai mari sau mai mici.

Se pune laptele la încălzit, se adaugă zahărul și cacao și se amestecă în lichid cu un tel până totul este încorporat. Următorul ingredient pe care îl vom pune în lichidul fierbinte este untul.

După ce untul este topit, se încorporează treptat rahatul și biscuiții, până vom ajunge la o consistență modelabilă. prăjitura se poate forma în formă de salam, dar am ales să o modelez și formă de bomboane.

bomboane din salam de sibiu
Foto: G4Food

Pentru a forma bomboanele luăm în palmă din compoziție, dăm forma de bilă și tăvălim bombonica prin cocos, cacao sau bucățele de migdale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *