Fattoria di Vignamaggio, un loc special în Toscana care propune mâncare și vinuri exclusiv din producție proprie, cu teatru, capelă, ateliere creative și spații de dormit. Produce vinuri începând cu 1400 și a fost recent renovată

fattoria Vignamaggio Toscana from farm to fork atestata documentar la 1400 experiente culinare spatiu de recrere ateliere creative petreceri cazare foto: vignamaggio.com

Poziționată într-un cadru idilic, cu vederi panoramice asupra întregii zone din orice punct al proprietății ai privi, Fattoria di Vignamaggio, Toscana, propune o experiență completă celor care aleg să petreacă acolo o după amiază altfel. Sau doar să ia masa în mijlocul naturii.

Spațiu de relaxare dar și de întâlnire, în formula actuală este rezultatul unei restaurări masive pe parcursul a cinci ani, scrie gazzettinodelchianti.it. Au fost implicați în proiect designeri, arhitecți și peisagiști locali, care au reușit să recreeze întreaga proprietate veche de sute de ani.

Spațiile exterioare și cele interioare comunică acum între ele: ferestrele restaurantului se închid când vremea devine prea rece, dar dispar atunci când aerul cald al primaverili sau al toamnei este dorit înăuntru. La atmosfera specială a locului contribuie și mobilierul aproape nou în totalitate, proiectat de echipa care s-a ocupat de noul concept și realizat de tâmplari și fierari din zonă.

Multe dintre materiale au fost reciclate din cele folosite la renovare, lemn și metal de la schele, în principal. Alături de ele, completează decorul obiecte de anticariat și o colecție de unelte agricole vechi recuperate din foste gospodării din zonă.

Prețuri medii într-o atmosferă unică

De joi până duminică, de la 11.30 la 17.30, restaurantul oferă preparate proaspete și de sezon, exclusiv din producția proprie, în sistem from farm to fork. De pe terenurile care însumează aproape 400 de hectare și care găzduiesc culturi biologice de cereale, legume, arbori și arbuști fructiferi de multe feluri, viță de vie dar și o crescătorie de porci în sistem semiliber (liberi dar într-un spațiu mare îngrădit). Mâncarea poate fi servită în localul fermei dar și cumpărată din magazinul propriu. Se organizează, firesc, și petreceri de toate felurile.

Prețurile pentru cine vrea să mănânce? O porție de lasagna verde 12 euro, una de spaghetti al pomodoro 11 euro, tagliatele al ragù 13, tagliata di manzo 21, filetto di manzo 25.

Enotecă, spațiu pentru conservat prosciutto, ulei de măsline, vin licoros

O mare enotecă găzduiește peste 2.000 de sticle exclusiv din producție proprie. Un alt spațiu este destinat conservării specialității locale de prosciutto care se produce în zonă, Cinta Senese. Un altul, dedicat conservării uleiului de măsline din producția proprie, la fel, oțetului balsamic și vinului licoros, lăsat să se matureze. Pe proprietate, vinul se produce din anii 1400, fapt atestat documentar: Merlot, Cabernet, Chianti, Sangiovese.

Fattoria Vignamaggio mai are o zonă dedicată relaxării și hobby-urilor creative: workshopuri interactive, evenimente culturale și sociale gândite să pună în dialog artiști, membri ai comunității locale și vizitatori. Proprietatea mai oferă și spații de cazare în sistem difuz, camere sau suites, cuprinde și o capelă catolică decorată cu fresce datând din perioada Renașterii. Dar și un teatru cu 144 de locuri, ceva cu totul neobișnuit chiar și pentru o proprietate de acest tip.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *