Curiozități agrifood – 18 octombrie: Ardeiul iute nu îți arde gura/ O substanță din el dă această senzație, care de fapt este numai în mintea ta

ardei iute curiozitati agrifood Colaj G4Food

În ardeii iuți există o substanță chimică numită capsaicină, care păcălește gura să simtă senzația de arsură – de aceea mâncarea picantă provoacă durere.

Capsaicina este un compus chimic din ardeii iuți care declanșează o reacție în corp, simulând senzația de arsură în gură. Nu arde cu adevărat, ci activează receptorii nervoși (numiți receptori TRPV1) care, în mod normal, răspund la temperaturi ridicate și daune fizice. Acest lucru face ca în creier să se activeze senzația că ești expus la căldură sau la durere, deși în realitate nu există o arsură reală.

Așadar, senzația de durere este doar percepția creierului, nu o deteriorare fizică efectivă a țesutului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *