Rețetele Juanitei: Supă cremă de ciuperci. Dacă ești printre norocoșii proprietari de Thermomix, vei obține cea mai fină textură

supa crema ciuperci Foto: G4Food

Supa cremă te scoate de multe ori din dilema „ce gătesc azi?”. Supa de ciuperci este și mai ușor de făcut, pentru că ciupercile se gătesc în 10 minute. Iar toamna, când găsești ciuperci proaspete și de multe feluri este momentul cel mai potrivit pentru prepararea unei supe.

Eu am găsit două feluri de ciuperci în piață, nu știu exact ce soi sunt, dacă le ghiciți sa-mi spuneți și mie. Puteți vedea și prețul (în Spania unde locuiesc eu).

supa crema ciuperci
Foto: G4Food

Și am decis să prepar supa la faimosul Thermomix. În special supele cremă ies minunat la acest aparat. Iar muncă – mai deloc. Eu am un model mai vechi, dar funcționează perfect deși are vreo 5 ani.

Ingrediente

supa crema ciuperci
Foto: G4Food

 

 

 

supa crema ciuperci
Foto: G4Food

400 de gr ciuperci, de două feluri (puteți folosi unul singur sau mai multe)

700 de gr de apă

200 de gr de lapte

150 de gr de smântână de gătit

70 de gr de făină de ovăz

2-4 lingurițe de concentrat de legume (eu am pus unul bio)

30 de gr de parmezan ras

Piper, pătrunjel.

Prepararea supei de ciuperci

În primul rând curățăm foarte bine ciupercile de pământ și le lăsăm la scurs. Dacă vă uitați la poza de mai sus înțelegeți cât mi-a luat să le fac lună. Ștergem apoi cu un șervet absorbant.

Rețeta la Thermomix

Este una dintre cele mai simple, cu mențiunea că ce v-am propus eu NU este rețeta Cookidoo.

supa crema ciuperci
Foto: G4Food

Punem ciupercile și tocăm 10 sec/vit 4. Adăugăm lapte, apă, făina de ovăz, 2 lingurițe de concentrat, piper. Nu am pus sare, pentru că acest concentrat de obicei este sărat. Dacă doriți să mai adăugați concentrat sau vi se pare că trebuie sare, puteți pune la pasul următor. Eu până la final am pus 4 lingurițe și nu am mai adăugat sare. dar concentratul meu este unul bio, care nu este foarte sărat.

Programăm aparatul la 10 minute/100 grade/ viteza 3. Adaugăm și pătrujelul (doar frunzele, spălate), parmezanul și smântâna de gătit. Mai punem 2 minute/90 de grade/ vit 2.

Pasăm totul programând 1 minut/viteza 4 pe care o creștem progresiv până la 9.

Rețeta clasică

Tăiem ciupercile în sferturi, le adăugăm apa, laptele, făina de ovăz, piperul și concentratul. Le punem la fiert la foc mediu pentru 10 minute. Adăugam smântâna de gătit, pătrunjelul tocat și parmezaanul și mai fierbem 2 minute. La final triturăm totul cu un blender până se obține consistența dorită. Potrivim de sare și piper

Se servește supa cu crutoane de pâine, bacon tăiat mărunt și prăjit, crocant, jamon sau prosciutto crudo, orice vi se pare că se potrivește. Sau simplă, cu felii de ciuperci trase la tigaie în puțin unt. Nu uitați să-i măcinați și puțin piper proaspăt deasupra.

supa crema ciuperci
Foto: G4Food

Poftă bună!

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *