Numărul şi valoarea pagubelor produse în Sălaj de urşi şi lupi, în creştere faţă de 2023/ Tendința a fost constatată și în alte județe/ Este vorba de animale domestice ucise, culturi distruse și accidente auto

pagube Sursa foto: PxHere

Numărul şi valoarea daunelor produse în judeţ de lupi şi urşi a crescut semnificativ în acest an, comparativ cu întreg anul 2023, potrivit datelor centralizate de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Sălaj, transmite Agerpres.

“La nivelul anului 2023 au fost înregistrate un număr de 27 de solicitări pentru constatarea şi evaluarea pagubelor produse de speciile de carnivore protejate conform HG 3 din 2023, pentru care s-au achitat 49.135 de lei către persoanele păgubite. (…) Până în prezent, la nivelul anului 2024 au fost înregistrate un număr de 49 de solicitări, pentru care s-au achitat 129.050 de lei către persoanele păgubite”, a precizat, marţi, în cadrul şedinţei de Dialog Social, directorul APM Sălaj, Aurica Grec.

Potrivit acesteia, cele mai multe pagube, atât anul trecut, cât şi în acest an, au fost provocate de către lupi. În anul 2023 au fost inventariate, la nivelul judeţului Sălaj, 70 exemplare de lup şi 23 exemplare de urs, iar în acest an acelaşi număr de lupi şi 25 de urşi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *