A început la București Climate Change Summit 2024/ Experţi în energie, agricultură, oraşe sustenabile, biodiversitate şi finanţare dezbat provocările lumii actuale

Climate Change Summit Sursa foto: Climate Change Summit

Cancelaria Primului-Ministru, în parteneriat cu Social Innovation Solutions, a dat startul ”Climate Change Summit”, cel mai mare eveniment din Europa Centrală şi de Est axat pe acţiuni împotriva schimbărilor climatice, arată Guvernul, într-un comunicat de presă, citat de News.ro.

Summit-ul are loc de marţi până joi, la Opera Naţională din Bucureşti, şi va reuni experţi globali în domenii precum energie, agricultură, oraşe sustenabile, biodiversitate şi finanţare sustenabilă, în contextul transformărilor geopolitice şi geoeconomice, într-un moment critic în care societăţile reevaluează perspectiva asupra viitorului pe care îl doresc.

”În ultimele decenii, dar mai ales în ultimii ani, am fost martorii unei accelerări a efectelor devastatoare ale schimbărilor climatice. România, alături de multe alte ţări, a resimţit deja aceste provocări chiar în acest an. Vedem astfel că schimbările climatice nu mai sunt o problemă a viitorului îndepărtat, ci o realitate pe care o trăim în fiecare zi”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, Guvernul României şi-a asumat un rol activ atât în prevenirea şi combaterea efectelor schimbărilor climatice, cât şi în adaptarea economiei naţionale şi societăţii româneşti la acestea. ”Ne angajăm să colaborăm strâns cu partenerii noştri din Uniunea Europeană, cu Naţiunile Unite şi cu toate ţările prezente la acest summit pentru a ne atinge obiectivele comune”, a adăugat premierul.

Următoarele două zile de Climate Change Summit sunt dedicate conferinţelor, workshopurilor şi meselor rotunde în peste 30 de locaţii din Capitală şi din regiune. Miercuri, la ESG Leaders Forum, o sesiune esenţială în cadrul Climate Change Summit, vor fi organizate dezbateri la Palatul Victoria, pe teme precum: soluţiile de finanţare verde, transformarea oraşelor într-un mod sustenabil, adaptarea politicilor publice la criza climatică, educaţia pentru sustenabilitate şi inovaţiile tehnologice menite să reducă amprenta de carbon. De asemenea, vor fi organizate sesiuni dedicate industriilor precum agricultura regenerativă, energia regenerabilă şi soluţii pentru economia circulară.

”Dezvoltarea celui mai important eveniment dedicat soluţiilor la schimbările climatice din Europa Centrală şi de Est necesită un nivel înalt de colaborare între toţi actorii relevanţi. Construim de doi ani alături de Cancelaria Prim-Ministrului, partener strategic instituţional, un spaţiu de dialog şi colaborare între mediul de business, civic şi public pentru a identifica şi susţine acele soluţii pentru România viitorului, parte a ambiţiilor europene”, a declarat Ciprian Stănescu, preşedinte Social Innovation Solutions.

Summit-ul din acest an va atrage aproape 1 milion de spectatori globali şi mii de participanţi fizici, oferind o platformă unică pentru discuţii relevante şi colaborare între lideri din diverse domenii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *