Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 14 – 20 octombrie

meniu saptamanal Foto: G4Food

Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau pentru întreaga săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.

Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.

Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 14-20 octombrie.
meniu

Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe caracteristice acestui anotimp: struguri, mere, pere, prune, smochine. Pentru un desert ușor de făcut (în zilele de weekend) alegeți un compot de fructe sau o plăcintă rapidă cu mere sau dovleac. Ori papanași.

Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.

Lista de cumpărături

  • Fructe de sezon: struguri, smochine, mere, pere, prune, banane.
  • Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, curmale, semințe.
  • Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, coriandru, roșii, avocado, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, vinete, dovleac, ciuperci, praz, sfeclă roșie, varză, fenicul.
  • Carne: pui,curcan, vită
  • Pește
  • Lămâi
  • Cartofi, cartofi dulci
  • Legume conservate: bulion roșii, năut, roșii uscate
  • Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
  • Lapte/lapte vegetal, unt, parmezan, gouda, smântână, iaurt
  • Pâine toast, fulgi de ovăz
  • Paste, orez basmati
  • Ouă
  • Măsline
  • Condimente, sare, piper

Rețetele le găsiți pe site-ul G4Food.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *