Fenomenul „ciocolata Dubai” intră în meniul cofetăriilor din România / Batoanele mari de ciocolată umplute cu cremă inspirată din deserturi orientale au devenit virale pe TikTok

ciocolata, Dubai, ciocolata artizanala, retete, calatorii culinare, foodlife Sursa foto: DailyMail

Ciocolata din Dubai a stârnit în ultimele luni în rândul oamenilor un interes imens, ajungând să îi facă pe aceștia aștepte la cozi kilometrice. Din dorința ca afacerile lor să țină pasul cu trendul și din fascinația creării de noi produse, cofetarii din România au început să o introducă și în propriile meniuri, conform Economedia.

Angeline Cake Boutique este un business de familie început de doi soți, Andreea și Marius Simion, care obișnuiau să lucreze într-o corporație, iar din dorința de a face ceva împreună au înființat în 2017 un mic atelier. Aveau un birou, un laborator și un ajutor de bucătar. Angeline Cake Boutique este acum afacerea lor de suflet, o cofetărie & patiserie artizanală. Cake-shopul din București a pornit de la dorința celor doi soți de a păstra vie amintirea celebrei cofetării Angelina din Paris, extrem de dragă lor.

Odată cu aniversarea celor 4 ani, aceștia ai decis să introducî în meniu două lucruri care speră să fie pe placul publicului: meniul de brunch și câteva noi produse dulci, printre care și NY Bun Dubai. Un produs care are estetica unui coșulet și are aceeași compoziție ca a faimoasei ciocolate Dubai.

Și alte cofetării, precum lanțul Ana Pan, au început să introducă în ofertă Ciocolata Dubai.

La Chantia, Ciocolata Dubai se vinde la prețul de 77 lei pentru o tabletă de 220 de grame. Ana Pan vinde cu 32 de lei o tabletă de 80 de grame, iar Palmiye cakes&coffee vinde o tabletă cu 35 lei.

Ce este faimoasa ciocolată Dubai, desertul anului 2024

Ciocolata Dubai a devenit un fenomen viral anul acesta și a format cozi imense la magazine și cofetării chiar și în România. Batoanele mari de ciocolată umplute cu cremă inspirată din deserturi orientale au devenit virale pe TikTok. Iubitorii de ciocolată sunt dispuși să facă sacrificii extreme pentru a obține aceste dulciuri.

Rețeta de ciocolată are o umplutură care este făcută din fistic, cataif și ciocolată albă.

Batonul de ciocolată „Can’t Get Khanafed Of It”, umplut cu khanafeh crocant, cremă de fistic și tahini, a fost creat de Fix Dessert Chocolatier din Dubai și a devenit atât de popular încât utilizatorii de TikTok își creează propriile versiuni acasă.

Inclusiv faimoasa bucătăreasă româncă Jamila a creat propriile rețete.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *