7 vinuri alese de experţi de Ziua Spaniei (12 octombrie)/ Regatul iberic este al treilea producător de vin la nivel mondial

Spania Sursa foto: Pexels
Al treilea cel mai mare producător de vin din lume (după Italia şi Franţa), Spania este renumită pentru biodiversitatea sa viticolă, având nu mai puţin de 77 de soiuri indigene de struguri, transmite News.ro.
De la vinurile roşii puternice din regiunea Ribera del Duero până la cele spumante şi elegante din Penedes, fiecare sticlă de vin spaniol este o poveste captivantă ce îmbină tradiţia şi inovaţia.
De Ziua Spaniei, sărbătorită în fiecare an pe 12 octombrie, Unvinpezi.ro, a propus o selecţie de 7 vinuri spaniole premiate, recunoscute şi apreciate la nivel internaţional.
1. Portia Roble Ribera del Duero 2020 – 97 puncte Decanter
Cu note de fructe coapte şi condimente dulci, acest vin are o aciditate plăcută şi un postgust lung. Degustat la 15-18 grade Celsius, este perfect alături de carne, paste sau deserturi cu fructe de pădure.
2. Cava Brut ¡Hola! Barcelona – Medalie de Aur Gilbert & Gaillard 2024
Produs din struguri Macabeu, Xarel·lo şi Parellada, această cava elegantă se remarcă prin perlajul său fin. Cu arome de mere verzi şi citrice, este un vin versatil, ideal pentru aperitive sau carne albă.
3. Vina Bujanda Reserva 2016 – 91 puncte Robert Parker, 91 puncte James Suckling
Un roşu elegant din soiul Tempranillo, Vina Bujanda Reserva dezvăluie arome intense de lemn şi fructe proaspete. Savurat la 12-15 grade Celsius, se potriveşte de minune cu preparate din carne de vită sau brânzeturi.
4. El Candado Pedro Ximenez Sherry – 93 puncte Wine Spectator, 92 puncte Wine & Spirits, 90 puncte Robert Parker
Acest vin dulce din Pedro Ximenez este o alegere excelentă pentru deserturi cu ciocolată sau brânzeturi cu mucegai. Aromele de stafide şi smochine se împletesc cu note de cafea, oferind o experienţă catifelată.
5. Corriente 2021 – 92 puncte James Suckling Acest cupaj de Garnacha, Graciano şi Tempranillo de la crama Telmo Rodriguez oferă arome vibrante de cireşe coapte, mentă şi condimente dulci. Perfect echilibrat, este ideal alături de preparate din carne roşie.
6. LZ 2022 – 92 puncte Robert Parker Telmo Rodriguez LZ 2022 combină soiuri de Garnacha, Graciano şi Tempranillo, oferind arome de trandafir, fructe roşii şi lavandă. Cu taninuri fine şi mineralitate subtilă, se asortează perfect cu carne albă sau paste. Se serveşte la 14-16°C.
7. Condado de Haza 2019 – 93 puncte James Suckling Acest Tempranillo maturat 15 luni în butoaie de stejar şi 6 luni în sticlă dezvăluie arome de coacăze negre, trandafiri şi mentă. După decantare, devine un partener excelent pentru vânat sau vită.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *