Tot ce trebuie să știi despre fructele kiwi/Asigură necesarul de vitamina C pentru întreaga zi, pot fi folosite la frăgezirea cărnii, dar pot produce și alergii

Fructele kiwi sunt bogate în viatmina C Foto: Pexels

Fructele kiwi sunt originare din China și Asia de Sud-Est, dar acum sunt cultivate în scop comercial și în California, Noua Zeelandă, Italia, Franța, Grecia și Chile, conform Half your plate.

Când cumpărați kiwi, căutați să fie parfumați și fermi, dar care cedează la o ușoară presiune. Evitați kiwi-urile care se simt tari ca piatra. Acestea sunt fructe necoapte. Dacă, totuși, le-ați cumpărat, păstrați-le la temperatura camerei, ferite de lumina directă a soarelui. Pentru a accelera coacerea, depozitați-le într-o pungă de hârtie lângă un măr sau o banană, la temperatura camerei.

Dacă ați cumpărat fructe kiwi coapte, le puteți păstra într-o pungă de plastic la frigider până la una sau două săptămâni.

Pentru a fi consumat, se curăță cu un cuțit de coaja păroasă și apoi se taie în bucăți. De asemenea, puteți tăia fructele în jumătate în cruce și scoateți pulpa din ele. Fructele kiwi nu devin maro când sunt expuse la aer, ceea ce le face perfecte pentru a fi adăugate în salata de fructe sau ca garnitură.

Sunt foarte bune în combinație cu fructe tropicale, cum ar fi bananele sau pepenele. De asemenea, funcționează bine cu produse lactate, cum ar fi iaurt sau condimente mexicane, precum lime și ardei iute. Puteți folosi kiwi în salate de fructe, smoothie-uri, deserturi sau cu antreuri din carne, pește sau pasăre.

Kiwi-urile sunt disponibile în magazinele alimentare cea mai mare parte a anului, sosind din regiuni cu sezoane diferite de cultivare. De exemplu, kiwi-urile din California sunt exportate din octombrie până în mai, în timp ce kiwi-urile din Noua Zeelandă sunt exportate din iunie până în octombrie.

Un fruct kiwi mediu are doar 46 de calorii și are necesarul de vitamina C pentru o zi întreagă.

Ce nu știai despre fructele kiwi

Fructele kiwi nu sunt doar delicioase, ci și destul de interesante, arată Utah State University. Iată câteva fapte ciudate despre fructele kiwi:

Nu sunt din Noua Zeelandă

În ciuda asocierii comune cu Noua Zeelandă (și chiar fiind numită după pasărea națională a Noii Zeelande, Kiwi), fructele de kiwi sunt originare din China. Au fost cunoscute ca agrișe chinezești înainte de a fi redenumite în scopuri de marketing.

Bogate în vitamina C

Fructele kiwi sunt bogate în vitamina C. De fapt, conțin mai multă vitamina C per porție decât portocalele. Acest lucru le face o alegere excelentă pentru întărirea sistemului imunitar.

Sunt bogate în fibre

Fructele kiwi sunt o sursă bună de fibre alimentare, care pot ajuta digestia și pot ajuta la menținerea unui sistem digestiv sănătos.

Semințele negre mici sunt sursă de omega-3

Semințele negre mici găsite în fructele de kiwi sunt comestibile și sunt o sursă bună de acizi grași omega-3. Unii oameni aleg să mănânce fructele întregi, coaja și toate, pentru un plus de nutrienți.

Sunt sărace în calorii

Fructele kiwi au un conținut relativ scăzut de calorii. Un fruct kiwi de mărime medie conține aproximativ 60-70 de calorii, ceea ce îl face o opțiune de gustare excelent.

Au potasiu

Sunt, de asemenea, o sursă bună de potasiu, un mineral esențial care ajută la reglarea tensiunii arteriale și la menținerea funcției musculare și nervoase adecvate.

Sunt bogate în antioxidanți

Fructele kiwi sunt bogate în antioxidanți, care vă pot proteja celulele de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi. Acest lucru poate reduce riscul de boli cronice.

Pot fi folosite la frăgezire a cărnii

Kiwi conține o enzimă numită actinidină, care este un agent de frăgezire naturală a cărnii. Este adesea folosit în marinade pentru a ajuta la frăgezirea bucăților tari de carne.

Pot avea mai multe culori

Deși cel mai comun tip de kiwi este cel verde, există și kiwi aurii sau cu pulpă galbenă, care sunt puțin mai dulci decât cele verzi.

Au potențial alergen

Unii oameni pot fi alergici la fructele kiwi, iar simptomele pot varia de la iritare ușoară până la reacții alergice severe. Dacă încercați kiwi pentru prima dată, aveți grijă.

Sunt bune pentru piele

Conținutul ridicat de vitamina C din kiwi este benefic pentru sănătatea pielii. Vitamina C promovează producția de colagen, care poate ajuta la menținerea pielii sănătoase și a aspectului tineresc.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *