Retetele Juanitei: Placintă cu brânză dulce. Un desert de weekend care se va evapora din farfurii. Nimeni nu-i rezistă

placinta cu branza Foto: G4Food

Am tot postat plăcinte rapide, cu foietaj din comerț. A venit însă și momentul pentru o plăcintă „adevărată”, cu foi subțiri care se topesc în gură. Plăcinta cu brânză dulce și stafide, o bunătate care se va termina în câteva minute. Eu am feliat-o, am pus-o pe platou, două bucăți în farfurie și am pozat întâi farfuria. Mare greseală, când am vrut să bag și platoul în sesiune foto, era gol.

Ingrediente

1 pachet de foi de plăcintă subțiri
6 ouă
150 g stafide hidratate cca 3 ore în lichior triplu sec (Cointreau)
400 g ricotta
500 g iaurt grecesc 10% (scurs bine de zer)
150 g zahăr
1 lingură extract de vanilie
Coaja rasă de la o fructă (lămâie, portocală)
Un praf de sare
100g unt topit pentru uns foile
20 g unt moale pentru uns tava (sau puneți o foaie de copt)

placinta cu branza
Foto: G4Food

Preparare

Încălziți cuptorul la 180 de grade, căldură sus jos și ungeți cu unt moale o tavă de cuptor. Puteți pune și o foaie de hârtie de copt.

Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți cu mixerul albușurile, spumă, cu un praf de sare. Adăugați jumătate din cantitatea de zahăr și mixați până când zahărul este complet dizolvat și albușurile sunt o spumă tare.

Într-un alt castron, tot cu mixerul, frecați gălbenușurile cu restul de zahăr până când se albesc și își măresc volumul. Peste crema de gălbenușuri puneți brânza, iaurtul scurs bine de zer, stafidele înmuiate, extractul de vanilie și coaja rasă de citrice. Amestecați totul. Cu un tel încorporați spuma de albușuri în crema de ouă și brânză pregătită mai sus. Se realizzează cu mișcări largi de sus în jos, pentru a păstra aerul în compoziție.

Numărați foile de plăcintă din pachet și împărțiți-le în 3: ⅓ pe fundul tăvii, ⅓ la mijloc și ⅓ deasupra. Fiecare foaie trebuie unsă cu unt topit, folosind o pensulă.

Peste primul strat de 3 foi turnați jumătate din umplutura de brânză și ouă. Puneți altă ⅓ din foile de plăcintă unse cu unt topit. Turnați restul de umplutură și deasupra puneți și restul foilor.

Înțepați plăcinta cu un băț de frigăruie sau un cuțit din loc în loc. Bateți un ou și îl amestecați cu lapte. Turnați amestecul peste plăcintă și dați tava la cuptor pentru 45-50 de minute sau până când plăcinta este frumos rumenită.

Din păcate, în graba în care eram, am uitat de poze. Dar e foarte simplu, înțelegeți și din descriere. Și voi pune pozele la următoarea plăcintă pe care o fac.

Când e gata se presară cu zahăr pudră și se lasă la răcit. Se feliază și poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *