Speranța medie de viață în SUA este de 77,5 ani, cu o medie de 80,2 ani pentru femei și 74,8 ani pentru bărbați, conform Centrului pentru Control al Bolilor (CDC). Un factor-cheie în longevitate este dieta, iar deși proteinele sunt esențiale, consumul excesiv de proteine animale poate dăuna sănătății, relatează revista Parade.
Maria Emerick, nutriționist la Homegrown Nutrition, avertizează că un aport ridicat de proteine animale, în special din carne roșie procesată, este asociat cu boli de inimă, anumite tipuri de cancer și creșterea mortalității. Un studiu publicat în Cell Metabolism arată că adulții de vârstă mijlocie care consumă multe proteine animale au un risc crescut de cancer și deces din cauza diabetului.
Sursele de proteine vegetale, precum fasolea, leguminoasele, tofu și quinoa, sunt alternative mai sănătoase. Acestea sunt sărace în grăsimi saturate și colesterol, bogate în fibre și asociate cu riscuri mai mici de cancer, hipertensiune și diabet.
O dietă echilibrată, în care 10-35% din calorii provin din proteine, ar trebui să includă surse vegetale. Pentru cei îngrijorați de lipsa nutrienților esențiali, suplimentele de B-12 sau omega-3 pot fi utile, dar trebuie consultat un specialist.
Sfaturi suplimentare pentru longevitate includ reducerea aportului caloric, adoptarea dietei mediteraneene, postul intermitent, evitarea alimentelor procesate și activitatea fizică regulată.
Mișcarea zilnică, chiar și prin activități ușoare precum grădinăritul sau statul în picioare la fiecare 30 de minute, poate contribui la prelungirea vieții și îmbunătățirea sănătății generale.
Aceste schimbări în stilul de viață sunt esențiale pentru a promova longevitatea și calitatea vieții.
Obiceiul sanatos care iti ia ani din viata si voi puneti o poza cu cineva care alearga, ca dupa aceea sa aflam in articolul varza copy paste si google translate ca este vorba de proteine…