Ceaiul antiinflamator pe care trebuie să-l bei după fiecare masă pentru a reduce balonarea/ I se spune ceaiul din floare de Jamaica sau hibiscus

balonare Sursa foto: Pexels

Balonarea abdominală după masă, chiar și fără a fi consumat cantități mari de mâncare, este un disconfort comun care afectează multe persoane. Acest fenomen, cunoscut sub numele de distensie abdominală, se caracterizează printr-o senzație de greutate și o creștere vizibilă a volumului abdomenului, arată LaRazon

Deși de multe ori este asociată cu excesele alimentare, poate apărea și după ingerarea unei cantități normale de alimente, din diverse cauze. Printre cei mai comuni factori se numără acumularea de gaze, digestia lentă, intoleranța la anumite alimente sau chiar stresul.

Deși acest tip de balonare este de obicei incomodă, nu este de regulă legată de probleme grave de sănătate. Totuși, vizitele la specialiști pot fi uneori ineficiente și consumatoare de timp. Prin urmare, îți recomandăm un ceai antiinflamator pe care, dacă îl consumi după fiecare masă, vei observa rapid rezultatele și vei scăpa probabil de balonarea abdominală: ceaiul din floare de Jamaica.

E suficientă o infuzie după mese pentru a reduce balonarea

Ceaiul din floare de Jamaica, cunoscut și sub numele de hibiscus sau apă de Jamaica, se prepară din petalele florii de Hibiscus sabdariffa, o plantă tropicală originară din Africa și populară în multe părți ale lumii, în special în America Latină, Caraibe și Asia. Infuzia rezultată are o culoare roșu intens și un gust ușor acid, asemănător cu cel al merelor sau rodiei.

Această infuzie are multiple beneficii, printre care se remarcă capacitatea sa antiinflamatoare, în special pentru abdomen. Acizii de fructe prezenți în floarea de Jamaica acționează ca un laxativ ușor, ajutând la îmbunătățirea digestiei și la ameliorarea acidității gastrice, spasmelor gastrointestinale, gastroenteritei și acumulării de gaze.

Din acest motiv, se recomandă adesea consumul acestei infuzii pentru a reduce tensiunea arterială, a diminua nivelurile de zahăr din sânge, a reduce grăsimea corporală și a îmbunătăți funcția renală, toate datorită conținutului său ridicat de fier, vitamina C, minerale și antioxidanți.

Alte beneficii ale ceaiului din floare de Jamaica

Conform Hebes del moli, hibiscus sau floarea de Jamaica oferă și alte beneficii pentru sănătate, printre care se numără:

  • Reducerea hipertensiunii arteriale: Datorită substanțelor relaxante pe care le conține, ajută la calmare și scăderea tensiunii arteriale.
  • Bogăție în vitamine și minerale: Are un conținut ridicat de vitamina C, fiind astfel un bun remediu pentru răceli, infecții respiratorii și alte afecțiuni pulmonare, devenind un nutrient esențial pentru întărirea sistemului imunitar și îmbunătățirea capacității organismului de a combate infecțiile și bolile.
  • Efectul diuretic: Ceaiul din floare de Jamaica are proprietăți diuretice naturale, ajutând la eliminarea lichidelor reținute în corp. Acest lucru poate ajuta la combaterea balonării și la îmbunătățirea funcționării rinichilor.
  • Îmbunătățirea digestiei: Poate avea un efect laxativ ușor, ajutând la îmbunătățirea tranzitului intestinal și la prevenirea constipației. De asemenea, acțiunea sa diuretică contribuie la detoxifierea organismului.
  • Ajutor în controlul greutății: Datorită capacității sale de a îmbunătăți digestia și de a promova eliminarea lichidelor, floarea de Jamaica este utilizată de unii ca parte a unei diete pentru controlul greutății.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *