4 ingrediente pe care le poți adăuga la ovăz în fiecare dimineață pentru un metabolism mai rapid: semințe de chia și altele

ovaz la micul dejun cu fructe de padure Sursa foto: Pexels

Fulgii de ovăz sunt considerați pe scară largă o opțiune sănătoasă pentru micul dejun, benefică în special pentru cei care urmăresc pierderea în greutate. Cu toate acestea, ingredientele pe care le adăugați pot avea un impact semnificativ asupra beneficiilor acestui preparat pentru sănătate. Experții sugerează că, în timp ce adaosurile zaharoase pot împiedica pierderea în greutate, există câteva topping-uri care stimulează metabolismul și care pot spori beneficiile fulgilor de ovăz.

Dieteticienii Jesse Feder, Krutika Nanavati și Catherine Gervacio au spus, pentru revista SHEFinds, care sunt cele patru topping-uri ideale: semințe de chia, migdale, fructe de pădure și ghimbir.

Semințele de chia sunt o sursă nutritivă bogată în acizi grași omega-3, fibre și proteine. Aceste semințe ajută la reducerea senzației de foame, la reglarea colesterolului și la diminuarea inflamațiilor. Vitaminele și mineralele lor esențiale stimulează, de asemenea, metabolismul, ajutând la arderea caloriilor și a grăsimilor.

Migdalele sunt bogate în grăsimi mononesaturate și fibre, care susțin sănătatea inimii și metabolismul. Acestea ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și la menținerea energiei, fiind un adaos excelent la fulgii de ovăz pentru gestionarea greutății.

Fructele de pădure, cum ar fi afinele, sunt pline de antioxidanți, vitamine și fibre. Conținutul lor ridicat de antioxidanți ajută la reducerea inflamației, care poate împiedica pierderea în greutate, în timp ce fibrele mențin sațietatea pentru mai mult timp, susținând un metabolism sănătos.

Ghimbirul oferă proprietăți termogenice, care cresc temperatura corpului și stimulează arderea grăsimilor. De asemenea, ajută digestia, contribuind la descompunerea grăsimilor și la stimularea metabolismului.

Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult ovăz, aliment pentru care cererea e tot mai mare? Există un efect secundar major, potrivit cercetătorilor

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *