O vedetă a unui reality show TV a pus pe jar internetul, pentru că și-a adus, la restaurant, un avocado de acasă/ „Am decis că nu vreau să plătesc 6 dolari pentru o jumătate de avocado, când pot plăti cam 5 dolari pentru a obține două avocado bune”

avoBUn Sursa foto: @jasminepanama22 via TikTok

Beyoncé poate să poarte sos iute în geantă, așa cum se zvonește, dar o postare recentă, pe rețelele de socializare, a unei vedete de televiziune, ridică întrebarea: Este în regulă să-ți aduci propria ta mâncare într-un restaurant?

Pe 18 august, Jasmine Pineda – care a apărut în mai multe francize „90 Day Fiancé” și „Before the 90 Days”, ale postului TLC TV – a postat un videoclip pe TikTok care, potrivit today.com, a stârnit atât admirație, cât și o conversație despre eticheta restaurantului.

„Mi-am adus de acasă un avocado și cuțit, la restaurant”, scrie Pineda, în legenda videoclipului ei pe care l-a postat pe internet.

Femeia se laudă că și la ea în țară, în Panama, își aducea câte ceva de acasă când mergea la restaurant

Videoclipul lui Pineda a generat peste 301.000 de vizualizări. Vedeta de televiziune, care deține și linia de proteine ​​vegane, Jazzy Fitness, spune că obișnuia să facă același lucru și la ea în țară, în Panama, și că restaurantul din postarea de pe TikTok – Shisho Palace – se întâmplă să fie locul ei preferat pentru a mânca.

Deși acest restaurant nu listează fructele grase nicăieri în meniul său, vedeta de reality show spune că asta nu o va opri să mănânce ce vrea. „Am făcut-o chiar și la restaurantele care oferă avocado. Am primit priviri ciudate, nu numai de la chelneri, dar, uneori, când mergi la un restaurant și este unul mai elegant, oamenii se uită la tine mai ciudat când îți aduci un aliment de acasă. Dar eu am fost pe genul: „Oh, haide, nu te uita la mine așa, pentru că te-ai gândit la asta”. Doar că am și curajul să o fac.”, spune Pineda.

Internauții și-au exprimat admirația și susținerea față de femeia care și-a adus, la restaurant, un avocado de acasă

Utilizatorii TikTok a numit mișcarea „super inteligentă” și au spus că în restaurante costă prea mult un avocado. Unii chiar au spus că ei își aduc de acasă propriul sus pentru dressing.

Asta în timp ce un internaut a recunoscut că el își aduce de acasă propria salată, când merge la restaurante mexicane.

Un lucru e cert: toți și-au exprimat admirația și susținerea pentru gestul Jasminei Pineda.

Ce cred proprietarii de restaurant despre clienții care își aduc mâncare de acasă

Bucătarul Anca Castro, proprietar al restaurantului Acamaya, din New Orleans, local axat pe fructe de mare, spune că ei servesc mâncăruri precum Shrimp Costra și Arroz Negro cu huitlacoche, midii și calmar. Totuși, felurile de mâncare, atent echilibrate, ale bucătarului nominalizat la premiul James Beard, nu îi împiedică pe unii clienți să ceară sos Tabasco sau Crystal pentru a turna deasupra.

„Eu o numesc extremă de centrare pe sine”, spune Andrew Zimmern, bucătar și personalitate TV, adăugând că, de-a lungul timpului, a etichetat anumite comportamente inacceptabile și acesta este unul dintre ele. „Alege ceva din meniu. De ce ai venit aici?”, spune el.

Ce crede un bucătar cu stele Michelin despre adusul alimentelor de acasă la restaurant

Pineda este foarte departe de a fi singura persoană care se strecoară cu mâncare în geantă, atunci când vine să ia masa la restaurant. Postările Reddit au evidențiat discurii despre aducerea propriilor prăjituri la zilele naștere, meniuri pentru copii și chiar preparate din alte restaurant, pentru o cină cu prietenii.

Există chiar și un zvon că un ti  și-a adus propria pâine la cină în cel puțin un caz.

„Depinde de situație. Dacă acesta este restaurantul tău obișnuit, locul din cartier unde  mănânci de trei sau patru ori pe săptămână și cu care ai o relație, și suni înainte și vorbești cu ei despre asta, atunci am înțelege să aduci câte ceva de acasă.”, spune Douglas Keane, bucătar și proprietar al restaurantului Cyrus, cu stele Michelin, Sonoma, California.

Castro, Keane și Zimmern sunt toți de acord că se pot face excepții atunci când vine vorba de restricții alimentare legate de problem de sănătate sau alergii. Totuși, asta nu înseamnă că oamenii au libertatea de a aduce tot ce doresc în restaurant.

„Suntem aici pentru a face bani, știi? Și noi suntem o afacere și dacă nu vă plac prețurile noastre, nu veni” spune Keane.

„Un restaurant este o aventură de ospitalitate, nu? Dacă scoți un avocado din poșetă, ți-aș spune: «De fapt, lasă-mă să-l feliez pentru tine»”., spune Castro.

Pineda afirmă că ea rămâne drăguță, prietenoasă și recunoscătoare atunci când își aduce avocado la mâncare.

„Știi, încă mănânc la restaurant – încă dau bacșiș”, scrie Pineda, în postarea ei de pe Tik-Tok, adăugând că este „inofensiv” să aduci un avocado de acasă, pentru masa ta.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Excelenta idee… chiar si asa…de ce sa ma duc la restaurant si sa platesc mancarea lor cand pot sa ma duc le ei gratis si sa nu platesc…iar fraierii care au venit sa guste mancarea acelui restaurant sa plateasca…Este plina lumea de persoane care nu ar trebui sa aiba voie sa apara public, dar in pacate nu numai ca apare dar si fituicile in cautare de “continut” ieftin dau navala sa popularizeze. Daca nu iti permiti sa mananci la restaurant stai acasa, de ce trebuie eu ca proprietar de restaurant sa te accept cu mancarea de acasa? Angajatii cu ce ii platesc? Cu strangeri de mana? Ce ai zice daca maine si eu as veni la tine sa iti imprumut masina si sa ma duc in excursie?
    P.S. “Un lucru e cert: toți și-au exprimat admirația și susținerea pentru gestul Jasminei Pineda”…Toti?! Daca chiar toti acest lucru spune multe despre lumea in care traim…astept cu nerabdare viitorul marxist al omenirii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *