Cel mai popular sârb în maiou și cu scobitoare în gură a ajuns în București și a realizat un clip despre mititeii de la cunoscuta terasă din Piața Obor, postat deja pe rețelele de socializare.
Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, a anunțat încă din primăvară că vine în România, în cadrul unui tur prin mai multe țări din Sud-Estul Europei, pentru a promova mâncărurile emblematice descoperite în locurile vizitate.
În deschiderea clipului, influencer-ul, în picioare în fața tarabelor cu fructe și legume, salută în românește cu ”Bună ziua” și îi anunță pe urmăritorii săi că se află în Piața Obor, unde va încerca faimoșii mici românești.
Apoi, arată cu mâna spre Tersa Obor și se îndreaptă spre grătarele încinse.
Balkan Dad compară mititeii cu produsul sârbesc din carne tocată Cevap:
„Ca sârb, aspectul micilor îmi este foarte familiar, seamănă mult cu Cevap-ul nostru (carne tocată – vită, miel/porc – sub forma unor chiftele preparate pe grătar, servite cu lipie (lepinja), ceapă crudă, smântână, ardei iute, brânză sau chiar ajvar, o pastă de ardei roșu și vinete, n.m. ). L-am întrebat pe bucătar cum sunt făcuți micii. Mi-a spus că folosesc carne de porc și vită care este fermentată și asezonată cu sare, piper, usturoi și ceapă. O compoziție un pic diferită de Cevap-ul nostru. În plus, micii românești sunt un pic mai mari și se mănâncă cu muștar”.
Influencer-ul este filmat în timp ce întoarce micii pe grătar și îi pune în tavă. Apoi se așază la masă „Poftă bună” spune Balkan Dad în limba română, înainte să muște din primul mic.
„Carnea este bună și grasă. Este friptă în focul și fumul cărbunilor și combinația cu muștar este perfectă.
„Îmi plac foarte mult, am luat trei mici. Asta este o adevărată experiență românească: muștar, pâine …” susține sârbul înainte să muște din micul așezat pe o bucată de chiflă cu muștar.
La final, Balkan Dad le cere fanilor care vin în România să încerce micii românești.
Clipul, postat vineri seara, 27 septembrie, a primit în nici 12 un număr de aproape 44.000 de like-uri. CIC