Desertul preferat al regretatei regine Elisabeta, făcut cu mentă și ciocolată neagră, a rămas în meniu la Castelul Balmoral. Regele Charles detestă ciocolata

Desertul preferat al reginei este făcut cu mentă și ciocolată neagră Foto: captură video Youtube

Reginei Elisabeta a II-a, care a fost monarh al Marii Britanii, îi plăceau dulciurile în mod deosebit, iar unul dintre deserturile aflate în meniul Castelului Balmoral, făcut cu mentă și ciocolată neagră, era preferatul al ei, notează revista Hello.

Regele Charles a continuat tradiția regretatei sale mame, regina Elisabeta, de a-și petrece vara la reședința regală scoțiană, castelul Balmoral. Cel mai probabil, a păstrat în meniu și unele dintre mâncărurile preferate ale acesteia, cu toate că el nu este un mare amator de dulciuri.

Desertul pe care îl adora fosta regină se numea Crathie Cruch, numit probabil după micul sat din apropierea castelului. „Regina a primit rețeta la un târg al domeniului Crathie… am încercat-o și i-a plăcut atât de mult, încât se afla mereu în meniul castelului Balmoral”, a dezvăluit fostul bucătar regal Darren McGrady în ultimul său videoclip de pe YouTube.

Darren McGrady a lucrat pentru familia regală timp de 15 ani. El mai relatează că fostei regine îi plăcea în mod deosebit ciocolata neagră și menta. Acestea erau două dintre „plăcerile vinovate” ale monarhului, iar acest desert combină aceste elemente în ceea ce el a descris ca fiind „un cheesecake fără brânză”.

„Straturi de biscuiți de ciocolată și mentă pufoasă, frișcă și bomboane mentolate de ciocolată deasupra”, a explicat bucătarul, care a gătit pentru regină, prințesa Diana, prințul William și prințul Harry.

Regina prefera picnicurile

Culoarea verde provine de la Crème de menthe, care a fost folosită pentru a crea mousse-ul alături de ouă (cu gălbenușurile și albușurile adăugate separat), gelatină și zahăr. Biscuiții digestivi de ciocolată formau baza, iar ciocolata Aero sfărâmată era presărată deasupra.

Acesta a devenit un desert de bază pentru picnicurile și grătarele regale de la Balmoral, precum și „oriunde se aflau în lume”, potrivit lui Darren.

Balmoral era cunoscut ca fiind locul preferat al Reginei, iar Darren a dezvăluit anterior că Reginei îi plăceau ieșirile discrete. „Când te gândești la regină, poate că te gândești la ea mâncând din vase de aur și argint la banchete de stat, dar era la fel de fericită să ia un recipient Tupperware cu sandvișuri și fructe și să meargă într-una dintre cabanele de pe Balmoral, unde făcea un picnic singură”, mai spune el.

Așadar, este sigur că o felie de desert cu ciocolată și mentă a fost, de asemenea, un preparat obișnuit în cutiile ei pentru picnic!

Regelui Charles nu-i place ciocolata

Regele Charles nu are neapărat aceeași poftă de dulciuri ca mama sa. Probabil e fericit să ofere deserturi membrilor familiei, precum prințul William și cei trei copii ai săi, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis, care adoră ciocolata.

Graham Tinsley, fost manager al echipei culinare galeze, a discutat despre unele dintre preferințele culinare ale monarhului.

„Regelui Charles nu-i place ciocolata, nu-i place cafeaua și nici usturoiul. Așa că trebuie să luăm în considerare aceste lucruri atunci când creăm un meniu pentru el”, a explicat Graham.

William, în schimb, adoră ciocolata atât de mult, încât s-a asigurat că a fost folosită în tortul său de nuntă cu Prințesa de Wales în 2011! Prințul a dezvoltat o pasiune pentru acea rețetă specifică, pe care a preluat-o de la bunica sa în timpul copilăriei sale – prăjitura cu biscuiți și ciocolată. „Când Prințul William a încercat-o prima dată, i-a plăcut și apoi a cerut-o ca tort la nunta sa”, a mai spus Darren.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *