Ciupercile de cultură capătă importanță sporită în Irlanda: Tegasc recrutează un ofițer de cercetare permanent, plătit cu până la 76.000 de euro anual

ciuperci, Irlanda, Teagasc, ofiter de cercetare Sursa foto: Pixabay / congerdesign

Teagasc, agenția publică irlandeză cu rol în cercetare și instruire în sectorul agroalimentar, recrutează în prezent un ofițer de cercetare permanent care va lucra pentru a sprijini sectorul comercial al ciupercilor din țară, anunță site-ul agriland.ie

Postul va fi înființat în cadrul Departamentului de Dezvoltare a Horticulturii (HDD), care este situat în campusul Teagasc Ashtown din Dublin.

Departamentul dispune de o unitate de cercetare a ciupercilor, cu patru camere de cultură controlate ambiental, o seră de cercetare modernă, împreună cu resursele suplimentare ale unui laborator de cercetare.

Teagasc a comunicat că persoana selectată va conduce un program de cercetare a ciupercilor, care ar trebui să se concentreze pe sprijinirea creșterii și profitabilității sectorului de ciuperci din Irlanda.

Domeniile de activitate de cercetare vor include unul sau o combinație de domenii critice identificate pentru sector:

-Patologia ciupercilor și gestionarea integrată a dăunătorilor;

-Agronomia ciupercilor, robotica și optimizarea culturilor prin date;

-Dezvoltarea de noi culturi și produse noi.

Ofițerul de cercetare va trebui să interacționeze cu organizații de cercetare naționale și internaționale, cu părțile interesate din industrie și cu oamenii de știință din diverse discipline.

Ofițerul va derula proiecte experimentale, va colecta și analiza date și va interpreta rezultatele pentru a trage concluzii și a face recomandări.

De asemenea, va oferi suport tehnic și îndrumare echipelor Teagasc și partenerilor externi în chestiuni legate de cercetarea în producția de ciuperci.

Potrivit Teagasc, producția de ciuperci reprezintă cel mai mare segment din sectorul horticol din Irlanda, cu aproximativ 24% din valoarea totală estimată de 529.000.000 de euro a întregului sector.

Majoritatea ciupercilor irlandeze sunt exportate în prezent pentru vânzare cu amănuntul în Regatul Unit.

Solicitanții pentru acest post trebuie să dețină o diplomă de onoare de nivel 8 în știință, biologie, agricultură sau o disciplină conexă și un doctorat în domeniul relevant.

Deși doctoratul este o cerință esențială pentru acest post, experiența echivalentă de cercetare poate fi considerată acceptabilă doar de directorul Teagasc.

Salariul ofițerului de cercetare a ciupercilor începe de la 40.080 de euro și poate ajunge la 76.519 de euro, anual. 

Teagasc este autoritatea națională din Irlanda pentru dezvoltarea agriculturii și a industriei alimentare, oferind servicii de cercetare, educație și consultanță în aceste domenii. Numele “Teagasc” provine din irlandeză și înseamnă “învățare” sau “instruire”.

Organizația are trei principale arii de activitate:

  1. cercetare – Teagasc desfășoară activități de cercetare în agricultură, horticultură, alimentație și bioenergie, având laboratoare și facilități de cercetare moderne;
  2. consultanță agricolă – oferă fermierilor și altor părți interesate consiliere și suport tehnic pentru a îmbunătăți eficiența și sustenabilitatea fermelor și afacerilor agroalimentare;
  3. educație – organizează programe educaționale și cursuri de formare pentru fermieri, specialiști în agricultură și alte persoane interesate să dezvolte cunoștințe și abilități în acest domeniu.

Teagasc joacă un rol esențial în modernizarea și susținerea agriculturii irlandeze, contribuind la inovare, sustenabilitate și competitivitate pe piața globală.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *