Christophe Hansen din Luxemburg este noul comisar european pentru Agricultură

Christophe Hansen / Sursa foto: Flickr Christophe Hansen / Sursa foto: Flickr

Ursula von der Leyen a anunțat echipa cu care vrea să formeze noua Comisie Europeană, iar Christophe Hansen a fost desemnat noul comisar european pentru Agricultură.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat, marți, numirea Christophe Hansen în funcția de comisar european pentru Agricultură și Alimentație.

„Christophe Hansen va fi comisarul pentru agricultură și alimentație. El va avea sarcina de a întocmi raportul și recomandările Dialogului strategic. Pe baza dialogului strategic, el va elabora o viziune pentru agricultură și alimentație în primele 100 de zile ale mandatului”, a transmis șefa CE.

Cine este Christophe Hansen

Christophe Hansen, născut în 1982, este un politician luxemburghez, reprezentant al Partidului Popular Creștin Social (CSV). Este membru activ al facțiunii Partidului Popular European (PPE) în legislativul european, conform site-ului Parlamentului European.

Cu o formare academică în protecția mediului și managementul riscurilor, obținută la Universitatea din Strasbourg în 2007, Hansen a început cariera politică ca și consilier politic al europarlamentarului Astrid Lulling. Ulterior, el a ocupat funcția de atașat de mediu la Reprezentanța Permanentă a Luxemburgului pe lângă Uniunea Europeană, înainte de a se alătura Camerei de Comerț din Luxemburg.

Începând din 2018, Christophe Hansen și-a consolidat poziția ca europarlamentar, contribuind activ în diverse comisii cheie, printre care Comisia pentru afaceri economice și monetare, Comisia pentru protecția mediului, sănătate publică și siguranță alimentară, și Comisia pentru comerț internațional.

Recent, începând cu luna iulie, el a preluat și roluri în Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, precum și în Comisia pentru transport și turism.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *