Rețetele Juanitei. Ardei gras la borcan cu sos de muștar. Merge minunat cu friptura de porc de Crăciun

ardei mustar Foto: G4Food

Mama punea gogoșari în sos de muștar, că erau mai cărnoși și mai cu gust, dar în Spania, unde locuiesc eu de ceva vreme, gogoșari nu prea găsesc, așa că iau ardei gras, roșu și dulce și pun cu sosul acesta minunat.

Este genul de conservă unde muncești mai mult la pregătiri (tăiat ardei, sterilizat borcane), decât la produsul propriu-zis.

ardei cu musttar
Foto: G4Food

Ingrediente

3 kg de ardei roșii, cărnoși (sau gogoșari)

400 de gr de muștar

300 de ml de ulei de floarea soarelui

300 de ml de oțet

300 de gr de zahăr

40 – 50  de gr de sare grunjoasă

1 ceapă mare sau 2 medii

4-5 căței de usturoi

boabe de piper, foi de dafin.

Preparare

Ardeii se curăță de cotoare și semințe, se taie fâșii subțiri. Într-o cratiță încăpătoare se pun muștarul cu uleiul, oțetul, zahărul și sarea și se fierb până se omogenizează sosul. La început pare tăiat, ulterior (după câteva minute) va arăta ca un sos de muștar normal. Se amestecă în acest timp.

arrdei cu mustar
Foto: G4Food

Ceapa și usturoiul se taie felii fine și se adaugă în sos. Se pun și boabele de piper, foile de dafin. Se fierb circa 10 minute. Apoi se pun deasupra, pentru încă 10 minute, ardeii. Ardeii trebuie să se înmoaie puțin, dar să nu fie fleașcă, ne dorim să rămână crocanți. Dacă vă plac picanți, puteți pune și o ciușcă mică. Ardeiul iute se va lăsa întreg ca să îl putem scoate la final.

ardei cu mustar
Foto: G4Food

Sterilizăm borcanele, vezi aici cum. Punem ardeii cu lingura, turnăm sosul de muștar până sunt bine acoperiți. Îi închidem și îi lăsăm răsturnați cu gura în jos, înfășurați într-o pătură până se răcesc de tot (2 zile).

Merg cu orice fel de carne, cârnați, dar și cu niște cartofi la cuptor, de exemplu.

Poftă bună!

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *