Salată cu legume de toamnă, perfectă pentru a fi luată la pachet la muncă sau la școală / Ce ar trebui să conțină pachețelul de mâncare al copiilor

salata pachet Sursa foto: Pexels

Deși pare că o salată nu-ți va ține de foame până vei ajunge acasă, în realitate, dacă o prepari corect, poate fi extrem de sățioasă. Iar dacă exagerezi cu sosul, chiar hipercalorică.

Iată o rețetă care conține proteine, carbohidrați sănătoși, grăsimi bune și legume, verdețuri și fructe de sezon.

Ingrediente

1 cană orez integral

2 căni supă de pui sau apă

1 dovlecel

2 cartofi dulci mici, tăiați cuburi

2 linguri ulei de măsline

resturi de la friptura de pui sau o bucată de pui de pregătit pe grătar/în cuptor

2 căni frunze verzi de orice fel

1 măr fără sâmburi și tăiat cuburi

1/2 cană brânză de capră sfărâmată

1/4 cană migdale prăjite și sărate, tocate grosier

Sare, piper, boia, pudră de usturoi.

Vinegretă

3 linguri oțet balsamic

2 lingurițe miere

2 lingurițe muștar Dijon

1 cățel de usturoi, ras

1/4 linguriță sare

1/4 linguriță piper negru măcinat

1/3 cană ulei de măsline

Preparare

Se pune orezul în apă cu sare la fiert. Se prepară puiul (uns cu ulei, sare, piper și boia), se taie în cubulețe. Se curăță și se taie în cuburi cartofii dulci, se prepară la cuptor sau în airfryer, stropiți cu ulei. Se taie dovlecei cu curățătorul de legume în fâșii și se trag în 2 linguri de ulei încins. Se coc sau se trag în tigaie migdalele. Se spală, scurge și taie salata.

Odată orezul fiert, se lasă la răcit, se amestecă în el toate cele de mai sus. Se combină într-un borcan și ingredientele pentru vinegretă, se amestecă bine și se toarnă peste salată. Se presară deasupra brânză sfărâmată de capră și puțin piper proaspăt.

De ce e bine să îți iei mâncare la pachet la birou

În primul rând vei economisi bani. Te vei pune la adăpost de tentațiile nesănătoase, precum covrigii sau merdeneaua. Vei putea realiza un fel de mâncare cât mai complet nutritiv. Vei utiliza produse de sezon. Și, nu în ultimul rând, va fi un prânz gustos, iar cantitatea de mâncare controlată. Nu vei pune în caserolă mai mult decât știi că ai nevoie să mănânci. Acest lucru te va ajută și în menținerea siluetei.

Mai multe rețete pentru prânzul de la birou, citește aici.

Ce ar trebui să conțină pachețelul de mâncare pentru școală al copiilor

Copiii de vârstă școlară ar trebui să consume alimente din toate cele cinci grupe alimentare: cereale, fructe, legume, lactate și proteine. Nutrienții din dietele sănătoase sunt esențiali pentru învățare, dezvoltare și creștere. Reduceți la minimum consumul de alimente cu conținut ridicat de sodiu, grăsimi și zahăr, precum și alimentele și băuturile cu conținut scăzut de fibre, precum sucurile, chiar și cele naturale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *