Plăţi de 8,3 milioane de lei către cultivatorii români de usturoi din Buzău afectaţi de criza din Ucraina

usturoi

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Buzău a plătit 8.322.442,02 lei (1.686.959 de euro) din bugetul naţional, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 1.500 euro/ha, pentru compensarea parţială a pierderilor suferite la cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, transmite Agerpres. P

otrivit reprezentanţilor DAJ Buzău, peste 360 de producători locali au beneficiat de schema de sprijin financiar acordată prin intermediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. “Numărul beneficiarilor: 364 de producători agricoli. Schema de ajutor de stat a fost instituită prin OUG nr. 13/2024. Pentru obţinerea ajutorului suplimentar de 1.500 euro/ha, beneficiarii trebuie să depună la DAJ documentele privind obţinerea şi valorificarea producţiei de minimum 3 kg/10 mp usturoi, până la data limita de 2 decembrie 2024”, informează DAJ.

Pentru a beneficia de ajutorul de stat, fermierii trebuie să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu usturoi, să înfiinţeze culturi de usturoi pe o suprafaţă de minimum 0,3 ha în toamna anului 2023-primăvara anului 2024 şi să menţină cultura de usturoi înfiinţată până la data efectuării plăţii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *