Ceaiurile cu care să înlocuiești ”viciile”. Te vor ajuta să te trezești calm și relaxat în fiecare dimineață

ceai Sursa foto: Pexels

Cum  perioada de toamnă iarnă se apropie (deși vremea de afară trage mai mult spre vară), ceaiurile fierbinți își vor intra curând în drepturi. Îți propunem câteva care te vor ajuta să înlocuiești paharul de vin pe care ți-l pui seara sau ceașca de cafea pe care o bei la birou după prânz. Unele dintre ele te vor ajuta să te relaxezi digestiv sau doar să te relaxezi și să te trezești dimineața calm și cu o stare de spirit pozitivă.

Ce să bei în loc de vin sau pentru rutina de după-amiază

Rooibos este din ce în ce mai recomandat. Atât de cei care îl consumă, cât și de medici. Are și multe alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea circulației sângelui, sănătatea părului, este antiinflamator și multe altele. Printre altele conține flavonoide, cu proprietăți de combatere a cancerului, ar putea contribui și la sănătatea inimii, prin scăderea colesterolului rău.

Din cauză că nu conține cofeină este potrivit pentru consum după ora 15 (după această oră nu ar trebui să mai consumăm niciun aliment sau băutură cu cofeină, pentru a nu ne perturba somnul de noapte). Necesită un timp lung de infuzare (5-7 minute), așa că dacă ai tendința să uiți de el, cum se întâmplă adesea, nu e o problemă dacă lași plicul în ceai prea mult timp. Conform anumitor specialiști, rooibos ar trebui să reducă senzația de foame, dar probabil că orice pahar mare de lichid înainte de cină are acest efect.

Dacă îl doriți mai aromat îi puteți adăuga o felie de lămâie sau portocală. Vor da gust și aport de vitamina C băuturii cu care vei înlocui tradiționalul pahar de vin.

Cele mai bune ceaiuri pentru a înlocui cafeaua

Nu ai probabil de gând să renunți la cele două cești de cafea de dimineața, dar dacă această minunată băutură este printre plăcerile tale, ar fi perfect să te oprești la porția de dimineață. Restul cafeleleo de peste zi (nu mai târziu de ora 15, totuși) înlocuiește-le cu ceai verde. În plus îți va reduce și pofta de a aprinde o țigară. O altă ”minune” cu efect energizant este Yerba Mate, pe care îl puteți încerca și dimineața, pentru cei care doresc un impuls de energie mai lin.

Cele mai bune ceaiuri pentru calmarea stomacului

Pentru probleme digestive, bazează-te pe ceaiul de mentă. Un alt beneficiu este că biroul sau dormitorul tău, depinde de momentul zilei în care îl prepari, vor mirosi frumos. La fel de bun este ceaiul de lămâie și ghimbir. Există o diferență clară, totuși — ceaiul de mentă este liniștitor atunci când pur și simplu nu îți simți bine stomacul, pe când ceaiul de lămâie și ghimbir are un efect mai intens, ca un „șut în stomac”.

Dar dacă problema ta este refluxul gastric, ceaiul de mentă nu este de loc recomandat — mușețelul este mult mai bun.

Cele mai bune ceaiuri pentru relaxare

Ceaiul de rooibos și seara cu care înlocuiești vinul, te va ajuta și la relaxarea corpului și simțurilor, astfel că vei fi pregătit pentru odihna nocturnă.  Dar ceaiul de valerianp îți va da o mână de ajutor în plus, dacă problema ta sunt insomniile.

Ce să bei ca femeie pentru sprijin hormonal

Ceaiul de frunze de zmeur este recomandat pe toată durata sarcinii,  pentru a ajuta la creșterea cantității de lapte, ulterior nașterii. Se spune că este, de asemenea, excelent pentru ameliorarea durerilor menstruale. Ceaiul de urzică este și el un bun remediu pentru tulburările hormonale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *