Amenzi de 36.000 lei, aplicate de inspectorii DSVSA Buzău, în urma unor controale la pensiuni, grădiniţe şi restaurante

control DSVSA Craft / Sursa foto: Facebook

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat sancţiuni în valoare de 36.000 de lei în urma unor controale desfăşurate la pensiuni, restaurante, grădiniţe şi tabere şcolare, după ce au constatat deficienţe privind igiena alimentară, trasabilitatea şi manipularea produselor ori etichetarea acestora, transmite Agerpres.

Potrivit Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), în perioada sezonului turistic de vară şi a vacanţelor şcolare se constată o creştere a rulajului de produse alimentare în unităţi de tip pensiuni, tabere şcolare, creşe şi grădiniţe. De asemenea, temperaturile ridicate pot duce la creşterea riscului de producere a evenimentelor nedorite precum toxiinfecţiile alimentare. “La nivelul DSVSA au fost constituite echipe de inspectori care au verificat, în baza graficelor de control, unităţile din zonele turistice, în special pensiuni, cantine, tabere şcolare.

În perioada 25.06.2024 -18.08.2024 au fost efectuate un număr de 51 controale din care 11 în pensiuni turistice, 26 restaurante, 11 cantine (10 grădiniţe şi 1 tabără şcolară) şi 3 unităţi catering din judeţul Buzău. Tematicile urmărite în desfăşurarea controalelor au fost verificarea: stării de întreţinere a tuturor spaţiilor, facilităţilor, echipamentelor, inclusiv a sistemelor de ventilaţie şi ustensilelor ce se utilizează pentru recepţia depozitarea, prepararea, gătirea şi livrarea alimentelor, verificarea asigurării de dispozitive şi substanţe biocide avizate, necesare dezinfectării mâinilor personalului lucrător, a spaţiilor, facilităţilor, echipamentelor şi ustensilelor utilizate, verificarea alimentelor, materiilor prime şi ingredientelor existente în unitate, pentru a se asigura că nu există produse cu modificări organoleptice, cu data durabilităţii minimale/data limita de consum depăşite sau pentru care nu se poate realiza trasabilitatea”, informează DSVSA.

În urma verificărilor desfăşurate, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat sancţiuni în valoare de 36.000 lei. “Cu ocazia controalelor efectuate, au fost aplicate un număr de 22 sancţiuni din care 13 avertismente şi 9 amenzi contravenţionale în valoare de 36.000 lei pentru următoarele neconformităţi: deficienţe structurale şi igienice, fişe aptitudini personal cu termen depăşit, program autocontrol neimplementat, deficienţe etichetare, neasigurarea trasabilităţii, deficienţe manipulare produse alimentare, deficienţe depozitare”, a transmis sursa citată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *